
Her får du oppskriften på klassisk potetsalat slik jeg elsker å lage det. Over årene er den blitt endret og tilpasset og vil sikkert bli endret igjen. Men, det er denne som gjelder for øyeblikket.
Hva slags poteter du liker å bruke er opp til deg. Det hender jeg bruker en blanding av poteter for å bruke opp diverse rester. Skallet holder jeg som regel på. Det er for det første lettere og for det andre sitter det mye næring i skallet. Dessuten liker jeg det litt rustikke preget det gir potetsalaten.
Dressingen er en blanding av rømme og majones. Og her kommer delen ikke alle er enig i, men jeg tilsetter også fine biter syltet agurk og tynner ut dressing med litt av laken.
I tillegg til poteter finner du også hardkokt egg og reddik i potetsalaten. Reddik er relativt nytt, men du verden så godt det er med disse litt pepperaktige skivene i salatene. Og så er det aldri galt å tilsette noe rødt i en ellers litt bleik salat.
Vårløk og persille er siste finish og helt nødvendig med tanke på smak.

Så der har du det, klassisk potetsalat! Og om ikke det frister med potetsalat akkurat i dag, har jeg samlet noen flere gode salater som fungerer godt som tilbehør til grillmat eller annet.
- blomkålsalat med ristede kikerter
- thai nudelsalat med peanøttdressing
- rissalat med linser og urter
- potetsalat med vinaigrette
