Klassisk potetsalat

Klassisk potetsalat

Her får du oppskriften på klassisk potetsalat slik jeg elsker å lage det. Over årene er den blitt endret og tilpasset og vil sikkert bli endret igjen. Men, det er denne som gjelder for øyeblikket.

Hva slags poteter du liker å bruke er opp til deg. Det hender jeg bruker en blanding av poteter for å bruke opp diverse rester. Skallet holder jeg som regel på. Det er for det første lettere og for det andre sitter det mye næring i skallet. Dessuten liker jeg det litt rustikke preget det gir potetsalaten.

Dressingen er en blanding av rømme og majones. Og her kommer delen ikke alle er enig i, men jeg tilsetter også fine biter syltet agurk og tynner ut dressing med litt av laken.

I tillegg til poteter finner du også hardkokt egg og reddik i potetsalaten. Reddik er relativt nytt, men du verden så godt det er med disse litt pepperaktige skivene i salatene. Og så er det aldri galt å tilsette noe rødt i en ellers litt bleik salat.

Vårløk og persille er siste finish og helt nødvendig med tanke på smak.

Klassisk potetsalat

Så der har du det, klassisk potetsalat! Og om ikke det frister med potetsalat akkurat i dag, har jeg samlet noen flere gode salater som fungerer godt som tilbehør til grillmat eller annet.

Potetkokeboka - en kjærlighetserklæring

Klassisk potetesalt

ingredienser
  • 1 kg poteter
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss majones
  • 2 ss rømme
  • 1/2 ss sennep
  • 1 ss sylteagurk lake
  • 2 sylteagurk i små terninger
  • 5 vårløk i skiver
  • 4 hardkokte egg
  • 4-5 reddik i fine skiver
  • 2 ss grovhakket frisk persille
  • salt
fremgangsmåte

klassisk potetsalat

Kok potetene møre i saltet vann og la de avkjøle litt eller helt før du deler de i mindre biter. Jeg liker å skjære de i litt større biter, men det er fritt frem for å skjære de ned til den størrelsen som du foretrekker.

Lag dressingen ved å blade eddik, olje, rømme, majones, sennep og laken. Smak til med salt.

Bland dressingen med potetene.

Skjær eggene i 4-6 deler. Ha de oppi potetsalaten sammen med resten av ingrediensene. Rør forsiktig sammen. Smak til med salt igjen om nødvendig.

Lag gjerne salaten et par timer i forveien slik at smakene får satt seg.

Server kaldt eller romtemperert alt ettersom hva du foretrekker.

klassisk potetsalat

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »