Sashimisalat med chilidressing

Sashimisalat med chilidressing

Jeg disket opp med en digg sashimisalat med chilidressing på bursdagen! Mest fordi jeg elsker sashimisalat (du finner flere varianter på bloggen, sjekk nederst for lenker) men også fordi det er raskt og enkelt å lage.

Hva man har oppi salaten er så klart opp til deg – kanskje du vil bytte ut noen ingredienser med noe annet. Jeg har for eksempel brukt brun ris, da jeg synes det er godt samtidig som det er sunt. Bruk sushiris for en litt mer autentisk sashimisalat. Quinoa kan jeg også anbefale!

Det jeg synes er viktigst med slike salater er mangfold. Jeg foretrekker å ha mange elementer og nok av hver slik at du er garantert å få med deg alt i en porsjon. Jeg liker også å samle grupper med ingredienser, men det er bare en personlig preferanse.

Jeg har brukt kiwibær i denne salaten, et bær på størrelse av en liten cherrytomat og som smaker som kiwi. Finner du ikke kiwibær eller liker du de ikke kan du bytte de ut med mango eller granateplefrø for eksempel.

Dressingen er prikken over i’en. En skikkelig spicy dressing som kan gjerne brenne litt i munnen. Hvor spicy dressing du vil ha kan du regulere selv ved å ha mer eller mindre chilisaus i dressingen.

Sashimisalat med chilidressing

Glad i sashimisalat? Her finner du flere varianter:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Sashimisalat med chilidressing – 6-8 porsjoner

ingredienser
sashimisalat
  • 250g brun ris
  • 200g salat, gjerne en blanding
  • 5 - 6 vårløk, i skiver
  • 1 agurk, i staver
  • 4-5 reddik, i staver
  • 2 avokado, i terninger
  • 400g rå laks, sashimikvalitet
  • en pakke (125g) kiwibær
  • en liten neve spirer
  • en nori plate
  • 1 -2 ss ristede sesamfrø
  • 1 lime, i båter
chilidressing
  • 2 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 1 ss honning
  • 2 ss rømme
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts mirin
  • 1 ts sesamolje
  • vann
fremgangsmåte

Kok risen (gjerne i buljong for litt ekstra smak) og la det avkjøle.

Bland sammen dressingingrediensene. Tilsett nok vann til du har en litt tykk dressing. Smak til med soyasaus, mer sriracha eller honning.

Finn frem et stort fat – ca. 30cm i diam. Ha oppi salaten .

Sashimisalat med chilidressing

risen

Sashimisalat med chilidressing

og vårløk.

Sashimisalat med chilidressing

Bland sammen. Dette danner grunnlaget for resten av salaten.

Sashimisalat med chilidressing

Fordel agurk på salaten

Sashimisalat med chilidressing

reddik

Sashimisalat med chilidressing

og halvparten av avokadoen.

Sashimisalat med chilidressing

Topp med laks,

Sashimisalat med chilidressing

resten av avokadoen

Sashimisalat med chilidressing

og kiwibær i skiver.

Sashimisalat med chilidressing

Skjær nori i tynne strimler og bland med spirer. Fordel rundt om salaten. Strø sesamfrø på laksen.

Plasser limebåter rundt om i salaten. Jeg liker også å ha litt ekstra vårløk på salaten.

Sashimisalat med chilidressing

Salaten din er klar for servering!

Sashimisalat med chilidressing

Om den ikke skal serveres med det samme kan den dekkes til og settes kjølig 2-3 timer.

Sashimisalat med chilidressing

Husk å servere med dressing!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »