Jeg disket opp med en digg sashimisalat med chilidressing på bursdagen! Mest fordi jeg elsker sashimisalat (du finner flere varianter på bloggen, sjekk nederst for lenker) men også fordi det er raskt og enkelt å lage.
Hva man har oppi salaten er så klart opp til deg – kanskje du vil bytte ut noen ingredienser med noe annet. Jeg har for eksempel brukt brun ris, da jeg synes det er godt samtidig som det er sunt. Bruk sushiris for en litt mer autentisk sashimisalat. Quinoa kan jeg også anbefale!
Det jeg synes er viktigst med slike salater er mangfold. Jeg foretrekker å ha mange elementer og nok av hver slik at du er garantert å få med deg alt i en porsjon. Jeg liker også å samle grupper med ingredienser, men det er bare en personlig preferanse.
Jeg har brukt kiwibær i denne salaten, et bær på størrelse av en liten cherrytomat og som smaker som kiwi. Finner du ikke kiwibær eller liker du de ikke kan du bytte de ut med mango eller granateplefrø for eksempel.
Dressingen er prikken over i’en. En skikkelig spicy dressing som kan gjerne brenne litt i munnen. Hvor spicy dressing du vil ha kan du regulere selv ved å ha mer eller mindre chilisaus i dressingen.
Glad i sashimisalat? Her finner du flere varianter:
- sashimisalat med laks, quinoa og betechips
- sashimisalat med laks og appelsin
- sashimisalat med mangopurée
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.