Når du ikke har lyst å bruke lang tid på kjøkkenet for å bake en kake, er eplekake i langpanne med smuldretopping midt i blinken for deg.
Smuldretoppingen er valgfritt. Jeg ELSKER smuldretopping og bruker gjerne de 5 minuttene ekstra for å lage den, men kaken er god uten også. Strø gjerne litt perlesukker og skivede mandler på toppen i stedet, eller ingenting.
Som smuldretoppingen er melisglasur også valgfritt, men er samtidig prikken over i’en. Skal kaken serveres i selskap anbefaler jeg absolutt denne siste finishen.
Og en siste ting. Jeg har laget kaken med sammalt hvetemel fin og brun sukker. Sammalt betyr bare at hele kornet (istedenfor bare kjernen i ‘vanlig’ hvetemel) males til mel. Sammalt mel inneholder derfor mer kostfiber, mineraler og vitaminer enn siktet hvetemel. Kaken er rett og slett litt sunnere. Har du ikke sammalt hvetemel er det ikke noe problem å bruke vanlig hvetemel i stedet.
Når det gjelder brunt sukker, foretrekker jeg den fremfor hvitt sukker. Det er ikke noe sunnere alternativ, den er bare rett og slett bedre på smak. Synes jeg. Bytt ut med hvitt sukker om du vil.
Og det var det hele jeg skulle fortelle om denne kaken. Den anbefales i aller høyeste grad og er en deilig måte å kose seg med høstens epler.
Sjekk ut flere søte oppskrifter med eple: