Eplekake i langpanne med smuldretopping

Eplekake i langpanne med smuldretopping

Når du ikke har lyst å bruke lang tid på kjøkkenet for å bake en kake, er eplekake i langpanne med smuldretopping midt i blinken for deg.

Smuldretoppingen er valgfritt. Jeg ELSKER smuldretopping og bruker gjerne de 5 minuttene ekstra for å lage den, men kaken er god uten også. Strø gjerne litt perlesukker og skivede mandler på toppen i stedet, eller ingenting.

Som smuldretoppingen er melisglasur også valgfritt, men er samtidig prikken over i’en. Skal kaken serveres i selskap anbefaler jeg absolutt denne siste finishen.

Og en siste ting. Jeg har laget kaken med sammalt hvetemel fin og brun sukker. Sammalt betyr bare at hele kornet (istedenfor bare kjernen i ‘vanlig’ hvetemel) males til mel. Sammalt mel inneholder derfor mer kostfiber, mineraler og vitaminer enn siktet hvetemel. Kaken er rett og slett litt sunnere. Har du ikke sammalt hvetemel er det ikke noe problem å bruke vanlig hvetemel i stedet.

Når det gjelder brunt sukker, foretrekker jeg den fremfor hvitt sukker. Det er ikke noe sunnere alternativ, den er bare rett og slett bedre på smak. Synes jeg. Bytt ut med hvitt sukker om du vil.

Og det var det hele jeg skulle fortelle om denne kaken. Den anbefales i aller høyeste grad og er en deilig måte å kose seg med høstens epler.

Eplekake i langpanne med smuldretopping

Sjekk ut flere søte oppskrifter med eple:

Eplekake i langpanne med smuldretopping

ingredienser
eplekake
  • 200 g smør eller margarin
  • 200 g hvit eller brunt sukker
  • 4 egg
  • 250 g hvetemel eller sammalt hvetemel finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 150 ml melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
epler & smuldretopping
  • 3- 5 epler i skiver
  • 100 g hvetemel eller sammalt hvetemel finmalt
  • 75 g smør eller margarin
  • 50 g lettkokt havregryn
  • 75 g hvit eller brunt sukker
  • 1/2 ts kanel
melisglasur
  • 50 g melis
  • vann
fremgangsmåte

Eplekake i langpanne med smuldretopping

Ovn temp. 180°

Pisk smør/margarin og sukker lett og luftig.

Tilsett egg, ett om gangen og visp det godt sammen.

Bland hvetemel med bakepulver og kanel. Rør inn i røren vekselvis med melken. Rør inn vanlijeekstrakt til slutt.

Ha røren i en smurt liten langpanne. Alternativt kan langpannen også kles med bakepapir.

Fordel røren jevnt i langpannen.

Eplekake i langpanne med smuldretopping

Fjern kjernen fra eplene og skjær de i tynne skiver. Fordel de på toppen av kaken .

Lag smuldretoppingen. Smuldre smør/margarin, hvetemel, havregryn, sukker og kanel sammen med fingertuppene. Det skal ligne grove smuler.

Strø smulene over eplene og sett kaken i varm ovn.

Stek i ca. 40 minutter. En kakepinne skal komme ut rent når du stikker den ned i deigen.

Eplekake i langpanne med smuldretopping

La kaken avkjøle. Bland melis med litt vann slik at du får en rennende glasur. Strø det over kaken.

Kaken er klar for servering!

Eplekake i langpanne med smuldretopping

Tips

Server gjerne kaken lunken og med litt is eller vaniljesaus som dessert.

Kaken kan gjerne fryses, men helst uten glasur. La den tine på kjøkkenbenken eller i ovnen. Lag melisglasur og strø over kaken før servering.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »