Sjokoladekake i langpanne med kokos

Sjokoladekake i langpanne med kokos

Kan jeg friste med sjokoladekake i langpanne?

Sjokoladekaken og DEN sjokoladeglasuren går som hånd i hanske og kokos på toppen er prikken over i’en. MEN om du ikke er like glad i kokos som jeg er, er det bare å droppe det og bruke annen pynt eller ikke.

Kaken er superenkel å lage. Du trenger hverken å piske egg og sukker til eggedosis eller smør og sukker hvitt. Alle tørre ingredienser måler du direkte opp i bollen og så tilsetter du de våte ingrediensene. Så tar du tak i en visp og rører det hele sammen. Det er det hele!

Bruk en liten langpanne for å steke kaken i. Mens den steker setter du frem smør eller margarin for glasuren slik at den blir myk i romtemperatur.

Når kaken er helt avkjølt lager du den diggeste glasuren og smører den over det hele. Løft kaken ut av formen om du vil, eller legg på glasuren mens den fortsatt er i langpannen. Har du tenkt å ta kaken med et sted er det lurt å la den være i formen.

Oppbevar kaken i kjøleskapet om den ikke spises opp med det samme. La den gjerne komme til romtemperatur igjen før den serveres slik at glasuren er myk og deilig igjen.

Da har du fått alle mine tips for kaken og det er bare å sette i gang!

sjokoladekake i langpanne

En langpannekake er kjekt å kunne diske opp med i all mulige anledninger – her har du noen flere oppskrifter det er verdt å prøve:

Sjokoladekake i langpanne med kokos

ingredienser
sjokoladekake
  • 100 g kakao
  • 300 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 250 ml melk
  • 100 ml sterk kaffe
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
sjokoladeglasur
  • 200 g smør eller margarin
  • 200 g melis
  • 200 g kokesjokolade
  • kokosmasse og/eller kokosflak til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180ºC

sjokoladekake i langpanne

Lag kaken. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Rør sammen.

Bland de våte ingrediensene sammen og hell opp i det tørre. Rør sammen.

Hell røren i en liten langpanne. Husk å smøre den først eller kle den i bakepapir.

Sett kaken i varm ovn og stek i 30 minutter. La kaken avkjøle i formen,

sjokoladekake i langpanne

Lag glasuren. Pisk smør eller margarin luftig med melis.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle litt. Hell sjokoladen i smør/melis blandingen og pisk til glasuren er lett og luftig.

Smør glasuren over den avkjølte kaken. Pynt med kokos.

sjokoladekake i langpanne

Server!

Oppbevar kaken i kjøleskapet om den ikke spises med det samme.

Ta den gjerne frem en time før servering slik at kaken kommer til romtemperatur igjen.

Kommentarer

  • Reply Anja Maria Messaoudi 15. desember 2021

    Hei jeg lurer på om kaken skal stekes i midten eller nest nederst I stekeovnen, Mvh Anja.❤

    • Reply Mat På Bordet 20. desember 2021

      Hei Anja
      Jeg pleier å steke langpannekaker på den nest nederste rillen 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Merete Østeraas 24. oktober 2021

    Supergod kake, men syns den blir så kompakt når man blander alt tørre etterpå skal røre inn alt det bløte. Bruker som oftest piske eggedosis først og røre inn det tørre forsiktig og får da en mer luftig /fluffig kake, men kanskje denne skal være mer kompakt brownie aktig i bunnen?

    • Reply Mat På Bordet 27. oktober 2021

      Hei Merete
      Ja, teknikken er noe annerledes her 🙂
      Her er det en enkel fremgangsmåte der det tørre røres sammen, det våte røres sammen og så røres det tørre med det våte. Ingen pisking alstå, og dermed ikke noe ekstra luft i røren 😉

  • Reply Kari Stokstad 8. februar 2020

    Hvilken størrelse er det på formen når det står liten langpanne?

    • Reply Mat På Bordet 9. februar 2020

      ca. 20×30 cm 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »