Skal jeg skryte av en sjokoladekake så er det denne. Den er virkelig den saftigste sjokoladekaken laget i langpanne noensinne.
Og det er takket en litt uvanlig ingrediens. Rødbeter. Yepp, du leste riktig. Kokt og most rødbeter er en essensiell ingrediens i denne vanvittig saftige sjokoladekaken.
Jeg har laget sjokoladekake med rødbete før. Basert på en oppskrift fra Nigel Slater laget jeg en like saftig sjokoladekake for en bursdag. Nå hadde jeg lyst å lage en forenklet variant som også kunne stekes i langpanne. For jeg vet at dere er glade i sjokoladekaker i langpanne!
Det første du gjør er å koke eller steke rødbeten til den er mør. Du kan selvsagt kjøpe ferdigkokte rødbeter også for å gjøre det enda enklere. Syltede rødbeter skal ikke brukes bare i tilfelle noen lurer på det….
Rødbeten kan rives fint, men jeg foretrekker å mose det i en food processor. Jeg kjører maskinen til den er finhakket og tilsetter så litt av sjokoladeblandingen for å lage en mos. Mosen blir ikke helt glatt, men det gjør ingenting. Har du ikke food processor kan du også mose betene med hjelp av en stavmikser.
Så er det bare snakk om å blande alle ingrediensene til en røre.
Glasuren er enda enklere å lage. Om du vil lage en litt søtere variant av glasuren kan du bytte noe av kokesjokoladen ut med melkesjokolade.
Er du glad i sjokoladekaker i langpanne bør du også ta en titt på følgende oppskrifter:
- sjokoladekake i langpanne med kokos
- sjokoladekake med salt karamell
- sjokoladekake i langpanne – eller er det det?
Nydelig kake! Kakerestene som ble servert på dag 3 fikk også mye skryt, så kaka holder seg godt . Denne kan anbefales! Var skeptisk til smak fra rødbetene, men ingen fare med det.
Ikke sant!
Betene gjør kaken SÅ saftig og en god konsekvens av det er at den holder så innmari lenge.
Vinn, vinn 🙂
Takk for tilbakemelding!
ina :9