Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Skal jeg skryte av en sjokoladekake så er det denne. Den er virkelig den saftigste sjokoladekaken laget i langpanne noensinne.

Og det er takket en litt uvanlig ingrediens. Rødbeter. Yepp, du leste riktig. Kokt og most rødbeter er en essensiell ingrediens i denne vanvittig saftige sjokoladekaken.

Jeg har laget sjokoladekake med rødbete før. Basert på en oppskrift fra Nigel Slater laget jeg en like saftig sjokoladekake for en bursdag. Nå hadde jeg lyst å lage en forenklet variant som også kunne stekes i langpanne. For jeg vet at dere er glade i sjokoladekaker i langpanne!

Det første du gjør er å koke eller steke rødbeten til den er mør. Du kan selvsagt kjøpe ferdigkokte rødbeter også for å gjøre det enda enklere. Syltede rødbeter skal ikke brukes bare i tilfelle noen lurer på det….

Rødbeten kan rives fint, men jeg foretrekker å mose det i en food processor. Jeg kjører maskinen til den er finhakket og tilsetter så litt av sjokoladeblandingen for å lage en mos. Mosen blir ikke helt glatt, men det gjør ingenting. Har du ikke food processor kan du også mose betene med hjelp av en stavmikser.

Så er det bare snakk om å blande alle ingrediensene til en røre.

Glasuren er enda enklere å lage. Om du vil lage en litt søtere variant av glasuren kan du bytte noe av kokesjokoladen ut med melkesjokolade.

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Er du glad i sjokoladekaker i langpanne bør du også ta en titt på følgende oppskrifter:

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

ingredienser
sjokoladekake
  • 250 g kokte eller stekte rødbeter, avkjølt
  • 200 g smør eller margarin
  • 200 g kokesjokolade
  • 100 ml kaffe
  • 5 egg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss kakao
sjokoladeglasur
  • 50 g smør eller margarin
  • 2 ss kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
  • 125 ml rømme eller crème fraîche
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g melis
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Lag kakerøren. Skjær betene i mindre biter og kjør de til mos med hjelp av en stavmikser.

Smelt smør eller margarin i en kjele. Ta kjelen av varmen.

Bryt sjokoladen i mindre biter og ha de opp i kjelen. Hell også kaffen oppi. La det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen til en glatt røre. La det avkjøle. Rør inn moste beter.

Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis.

Ha sjokoladeblandingen oppi eggedosisen og rør sammen.

Sikt hvetemel, kakao og bakepulver i røren og bland sammen.

Hell røren i en liten langpanne (ca. 25x20cm) og sett i varm ovn. Stek i ca. 30 minutter til kaken er gjennomstekt.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle helt.

Lag glasuren. Smelt smør/margarin i en kjele. Rør inn fløten og ta av varmen. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha det oppi kjelen. La det stå noen minutter  slik at sjokoladen smelter frø du rører det glatt. La det avkjøle noe.

Rør inn rømme, vaniljeekstrakt og melis.

Fordel galsuren over den avkjølte kaken.

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Pynt med strø om du ønsker.

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Denne kaken er så saftig (takket være beten) at den kan gjerne lages en dag eller to i forveien.

Den saftigste sjokoladekaken i langpanne

Oppbevar den kjølig og la den kommer til romtemperatur før servering.

Kommentarer

  • Reply Lene 8. november 2019

    Nydelig kake! Kakerestene som ble servert på dag 3 fikk også mye skryt, så kaka holder seg godt . Denne kan anbefales! Var skeptisk til smak fra rødbetene, men ingen fare med det.

    • Reply Mat På Bordet 13. november 2019

      Ikke sant!
      Betene gjør kaken SÅ saftig og en god konsekvens av det er at den holder så innmari lenge.
      Vinn, vinn 🙂
      Takk for tilbakemelding!
      ina :9

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »