
Rosenkålsalat med quinoa og klementiner er så aldeles vidunderlig at jeg måtte legge ut oppskriften dagen jeg lagde den.
Dette er salaten du kan servere til all slags kjøttretter. Den passer til julematen (med eller uten kjøtt), den passer til søndagsmiddagen, den passer til lunsj og den passer som middag (gjerne med litt godt (eltefritt) brød til).

Utgangspunktet er selvsagt rosenkål. Ikke så selvsagt er derimot quinoa, men jeg hadde rester fra gårsdagens middag og tenkte at de to kunne passe til hverandre.
Jeg har brukt rød quinoa, som også ble veldig pent i salaten. Bruk ‘vanlig’ quinoa om det er du har, det funker like godt. Ikke noe fan av quinoa? Bruk brun ris? Eller bare dropp quinoa. Salaten har såpass mye annet gående for seg at du vil bare savne det litt.
Ellers er klementiner kanskje det litt overraskende elementet her. Men du verden så godt det er! Friskt, litt søtt og saftig. Klementinene er segmentert. Dvs at man skjærer av skallet og skjærer så på hver side av membranen for å løsne på klementinkjøttet. Du kan selvsagt også skrelle klementinen og skjære båtene i biter om du vil spare litt tid.

Er du glad i rosenkål vil du sikkert også like disse oppskriftene:
- rosenkålsalat med søtpotet og chorizo
- lun rosenkålsalat
- grønn salat med ovnsbakt rosenkål
- rosenkålsalat med bacon og granateplekjerner

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Rosenkålsalat med quinoa og klementiner
Hei! Skal rosenkålen være rå eller skal den stekes?
Hei Marte!
Rosenkålen skal være rå 🙂
hilsen
ina
Denne må jeg prøve meg på❤️
Kan denne lages på forhånd, evt hvor lenge?
Hei Astrid
Salaten kan gjerne lages dagen før for eksempel.
Venter du med å blande inn dressingen til like før servering blir den ekstra sprø og frisk.
Blander du dressingen inn dagen før vil den være litt mindre sprø, men dressingen vil da ha ‘marinert’ salaten litt og gitt den litt mer smak.
Begge funker altså, det kommer bare litt an på hva du foretrekker.
hilsen
ina