Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner er så aldeles vidunderlig at jeg måtte legge ut oppskriften dagen jeg lagde den.

Dette er salaten du kan servere til all slags kjøttretter. Den passer til julematen (med eller uten kjøtt), den passer til søndagsmiddagen, den passer til lunsj og den passer som middag (gjerne med litt godt (eltefritt) brød til).

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Utgangspunktet er selvsagt rosenkål. Ikke så selvsagt er derimot quinoa, men jeg hadde rester fra gårsdagens middag og tenkte at de to kunne passe til hverandre.

Jeg har brukt rød quinoa, som også ble veldig pent i salaten. Bruk ‘vanlig’ quinoa om det er du har, det funker like godt. Ikke noe fan av quinoa? Bruk brun ris? Eller bare dropp quinoa. Salaten har såpass mye annet gående for seg at du vil bare savne det litt.

Ellers er klementiner kanskje det litt overraskende elementet her. Men du verden så godt det er! Friskt, litt søtt og saftig. Klementinene er segmentert. Dvs at man skjærer av skallet og skjærer så på hver side av membranen for å løsne på klementinkjøttet. Du kan selvsagt også skrelle klementinen og skjære båtene i biter om du vil spare litt tid.

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Er du glad i rosenkål vil du sikkert også like disse oppskriftene:

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

ingredienser
  • 400g rosenkål
  • ca. 300g kokt og avkjølt quinoa
  • 50g solsikkefrø
  • 6 klementiner
  • 1 granateple
  • 1 rød løk, finhakket
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 150ml appelsinjus
  • 50 ml olivenolje
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ss honning
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Skyll rosenkålen. Skjær av stilken og fjern ev. brune blader. Skjær rosenkålen i tynne skiver og ha de oppi en bolle.

Ha quinoa og solsikkefrø oppi bollen.

Løsne frøene fra granateplet. Pass på å ikke få med deg noe hinne. Ha oppi salaten.

Skjær klementiner i segmenter (les mer i innledningen). Skjær opp i mindre biter og ha oppi salaten. Klem saften ut av det som er igjen.

Stek løken i litt olivenolje i et par minutter. Løken skal ikke ha farge og skal heller ikke gjennomstekes. Den skal kun miste ‘rå’ smaken. Ha oppi hvitløken og stek den et minutt eller to. Ta stekepannen av varmen.

Mål opp det du har kunnet klemme ut av saft fra restene fra klementinene og fyll på med appelsinjus.

Hell appelsinjusen oppi stekepannen sammen med olivenolje, sennep og honning. Rør sammen og smak til med salt og litt pepper.

Hell dressingen med løken over salaten og bland godt.

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Ha salaten over i en serveringsbolle.

Eller gjør som meg og fordel den i to mindre skåler. Har du en litt større fest på gang kan dette være lurt.

Rosenkålsalat med quinoa og klementiner

Ser det ikke helt vidunderlig godt ut?

Jeg håper inderlig at du vil prøve oppskriften!

Kommentarer

  • Reply Marte Aasen Hansen 3. januar 2020

    Hei! Skal rosenkålen være rå eller skal den stekes?

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2020

      Hei Marte!
      Rosenkålen skal være rå 🙂
      hilsen
      ina

  • Reply Astrid Salvesen 18. desember 2019

    Kan denne lages på forhånd, evt hvor lenge?

    • Reply Mat På Bordet 6. januar 2020

      Hei Astrid
      Salaten kan gjerne lages dagen før for eksempel.
      Venter du med å blande inn dressingen til like før servering blir den ekstra sprø og frisk.
      Blander du dressingen inn dagen før vil den være litt mindre sprø, men dressingen vil da ha ‘marinert’ salaten litt og gitt den litt mer smak.
      Begge funker altså, det kommer bare litt an på hva du foretrekker.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »