Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Sursøt blomkål

Sursøt blomkål

Er du klar for det nye året? Er du klar for nye, spennende måltider? Er du klat for sursøt blomkål?

Det er jeg! Dette var bare fantastisk godt. Det er også utrolig raskt og enkelt å lage. I tillegg til å være litt spennende.

Har du spist sursøt kylling, vil du kunne ane hvordan dette smaker. Kyllingen er rett og slett erstattet med blomkål. Blomkålen stekes i ovnen mens du koker ris og lager sursøt saus. Alt er omtrentlig ferdig samtidig og da gjenstår det bare å bland blomkålen med sausen og sette alt frem til servering.

Et par tips før du setter i gang. Smak på sursøt sausen før du blander den med blomkålen og tilpass den til egen smak. Ikke søt nok? Tilsett mer sødme. Ikke sur nok, tilsett mer syre. Det er så enkelt som det.

Tips nr. 2 er å regulere steketiden på blomkålen. Personlig liker jeg blomkålen litt al dente, så jeg bruker mindre steketid enn angitt. Liker du blomkålen gjennomstekt og myk gjør du som det står i oppskriften.

Sursøt blomkål

Blomkål er fantastisk godt og anvendelig. Ta gjerne også en titt på disse digge oppskriftene der blomkålen er stjerne!

Sursøt blomkål – 2 porsjoner

ingredienser
blomkålen
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss maissena
sursøtsaus
  • 100 ml eplecider- eller hvitvinseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1 ss brun sukker
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ss ketsjup
  • 1 ss maissena blandet med 2 ss vann
ris og garnityr
  • 125g ris
  • grønnsaksbuljong
  • vårløk i fine skiver
  • ristede sesamfrø
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C.

Bryt blomkålen i mindre, gjerne like stor buketter.

Ha de i en bolle og bland med olje. Strø maisenna over og bland godt.

Sursøt blomkål

Fordel blomkålen på et stekebrett og sett i ovnen. Stek i 15-20 minutter.

Sursøt blomkål

Mens blomkålen steker gjør du to ting:

  • koker risen
  • lager sursøtsausen

Kok risen etter pakkens anvisninger, og smaksett kokevannet med buljong. Sett på lokk og trekk fra varmen når den er ferdig.

Lag sursøt sausen. Ha alle ingredienser med unntak av maisenna i en kjele. Kok opp. Smak til med mer sødme eller mer syre om ønsket.

Rør inn maisenna (blandet ut i vann) og la det hele få et oppkok igjen. Sausen skal nå ha tyknet.

Ha den ferdigstekte blomkålen i kjelen

Sursøt blomkål

og rør sammen med sausen.

Sursøt blomkål

Ha litt ris på en tallerken og topp med blomkålen.

Pynt med sesamfrø og vårløk.

Sursøt blomkål

Spis mens det er varmt!

Sursøt blomkål

Håper det smaker!!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »