Er du klar for det nye året? Er du klar for nye, spennende måltider? Er du klat for sursøt blomkål?
Det er jeg! Dette var bare fantastisk godt. Det er også utrolig raskt og enkelt å lage. I tillegg til å være litt spennende.
Har du spist sursøt kylling, vil du kunne ane hvordan dette smaker. Kyllingen er rett og slett erstattet med blomkål. Blomkålen stekes i ovnen mens du koker ris og lager sursøt saus. Alt er omtrentlig ferdig samtidig og da gjenstår det bare å bland blomkålen med sausen og sette alt frem til servering.
Et par tips før du setter i gang. Smak på sursøt sausen før du blander den med blomkålen og tilpass den til egen smak. Ikke søt nok? Tilsett mer sødme. Ikke sur nok, tilsett mer syre. Det er så enkelt som det.
Tips nr. 2 er å regulere steketiden på blomkålen. Personlig liker jeg blomkålen litt al dente, så jeg bruker mindre steketid enn angitt. Liker du blomkålen gjennomstekt og myk gjør du som det står i oppskriften.
Blomkål er fantastisk godt og anvendelig. Ta gjerne også en titt på disse digge oppskriftene der blomkålen er stjerne!