Jeg finner stadig vekk ting å lage som er så godt at jeg lurer på hvorfor i alle dager jeg ikke har laget det tidligere. Dette gjelder særlig for vegetarmat som kan overraske så det suser.
Blomkålbiter har jeg lest om lenge, men for en eller annen grunn, utsatt å lage. Dumme meg. Jeg vet i grunnen ikke hva som gjorde at jeg holdt litt tilbake, kanskje det var de mange variantene som finnes at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle starte.
Det endte med at jeg brukte en hel del tid å lese gjennom oppskrifter før jeg landet på en variant som jeg hadde lyst å lage og som brukte ingredienser som var relativt lett tilgjengelig.
Resultatet er denne oppskriften. I grove trekk så dyppes blomkålbiter i en mel/melk/krydderblanding før den vendes i brødsmuler. Jeg har brukt panko (japanske brødsmuler). Griljermel eller hjemmelagde brødsmuler fungerer like godt. Disse stekes i ovnen til toppingen er sprø og blomkålen er myk. Så skal disse blomkålbitene vendes i en spicy saus som du har laget mens de steker, og settes i ovnen igjen.
Det siste skrittet kan du velge om du vil gjøre eller ikke. Blomkålbitene kan også serveres med det samme med sausen på si (det er de lyse blomkålbitene på bildet). Men, jeg anbefaler å gjøre det siste steget, det er verdt det!
Resultatet er en litt spicy, litt sprø ytterskall med en deilig, sart blomkålbit i midten. Det smaker rett og slett vidunderlig godt.
De smaker selvsagt best mens de fortsatt er varme og gjerne med litt ekstra saus for de som like det litt ekstra spicy.
Glad i blomkål? Prøv gjerne også disse oppskriftene:
Takk for oppskrift! Dette var helt fantastisk nydelig.