Spicy blomkålbiter

Spicy blomkålbiter

Jeg finner stadig vekk ting å lage som er så godt at jeg lurer på hvorfor i alle dager jeg ikke har laget det tidligere. Dette gjelder særlig for vegetarmat som kan overraske så det suser.

Blomkålbiter har jeg lest om lenge, men for en eller annen grunn, utsatt å lage. Dumme meg. Jeg vet i grunnen ikke hva som gjorde at jeg holdt litt tilbake, kanskje det var de mange variantene som finnes at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle starte.

Det endte med at jeg brukte en hel del tid å lese gjennom oppskrifter før jeg landet på en variant som jeg hadde lyst å lage og som brukte ingredienser som var relativt lett tilgjengelig.

Resultatet er denne oppskriften. I grove trekk så dyppes blomkålbiter i en mel/melk/krydderblanding før den vendes i brødsmuler. Jeg har brukt panko (japanske brødsmuler). Griljermel eller hjemmelagde brødsmuler fungerer like godt. Disse stekes i ovnen til toppingen er sprø og blomkålen er myk. Så skal disse blomkålbitene vendes i en spicy saus som du har laget mens de steker, og settes i ovnen igjen.

Det siste skrittet kan du velge om du vil gjøre eller ikke. Blomkålbitene kan også serveres med det samme med sausen på si (det er de lyse blomkålbitene på bildet). Men, jeg anbefaler å gjøre det siste steget, det er verdt det!

Resultatet er en litt spicy, litt sprø ytterskall med en deilig, sart blomkålbit i midten. Det smaker rett og slett vidunderlig godt.

De smaker selvsagt best mens de fortsatt er varme og gjerne med litt ekstra saus for de som like det litt ekstra spicy.

Spicy blomkålbiter

Glad i blomkål? Prøv gjerne også disse oppskriftene:

Spicy blomkålbiter

ingredienser
blomkålbiter
  • 1 mellomstor blomkål
  • 50g hvetemel
  • 100 ml melk
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/4 ts malt chiliflak
  • 1 ss ristede sesamfør
  • ca. 100g panko eller griljermel
chilisaus
  • ca. 6 cm fersk ingefær, revet
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ts spicy chilisaus (jeg bruker sriracha)
  • 200ml grønnsaksbuljong
  • 1 ss maisenna rørt ut i litt vann
garnityr
  • ristede sesamfrø
  • vårløk i fine skiver
fremgangsmåte

Ovn temp 200

Bryt blomkålen i buketter.

Bland hvetemel med melk, krydder og sesamfrø i en skål.

Ha panko i en annen skål.

Dypp blomkålbukettene i melblandingen, la det renne godt av og vend så i panko/brødsmuler.

Legg de panerte blomkålbukettene på at stekebrett dekket med bakepapir.

Når alle blomkålbukketene er panert, sett brettet i varm ovn og stek i 20 minutter.

Spicy blomkålbiter

Lag sausen imens.

Ha ingefær, hvitløk, sukker, riseddik, sesamolje, chilisaus og buljong i en gryte. Kok det opp. Rør inn nok av maissenablandingen til du har en litt tykkflytende saus.

Ta blomkålbukettene ut av ovnen og vend de i chilisausen. Det er best å gjøre dette en om gangen. Alternativt kan du pensle de med sausen.

Sett blomkålen tilbake i ovnen og stek 10 minutter til.

Spicy blomkålbiter

Legg blomkålbitene på en tallerken, strø med sesamfrø og vårløk og server. Gjerne med litt ekstra chilisaus på si.

Spicy blomkålbiter

Her har jeg skjært gjennom en bukett for å vise deg innsiden. Spicy, panert utside med deilig myk og mild blomkål på innsiden altså…..

Må prøves!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »