Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Grønn pasta / brokkolipasta

Grønn pasta / brokkolipasta

Grønn pasta (eller brokkolipasta som jeg også kaller den) er verdens enkleste rett, herlig på smak, kan spises varm eller kald og er hva jeg vil kalle en 15 minutters middag. Ja, for denne middagen får du på bordet på 15 minutter. Jeg kan nesten garantere det.

Fremgangsmåten er enkel. Pasta kokes, og når du nærmer deg slutten av koketiden har du grovhakket brokkoli oppi kjelen med pastaen.

Vannet helles av når både pasta og brokkoli er al dente, dvs er ikke helt gjennomkokt, men fortsatt har litt ‘bit’. Pasta og brokkoli blandes så med en litt syrlig dressing. Har du noen friske urter – basilikum eller persille hadde passet bra – kan du tilsette det også. Godt med parmesan røres inn til slutt og det var det!

Enkelt, ikke sant!

Vil du lage pastaen ‘grønnere’ kan du tilsette frosne erter i pastavannet også. Eller hva med å røre inn litt fersk spinat i den nykokte pastaen?

Vil du gjøre retten litt sunnere, bruker du fullkornspasta. Og når vi først er på tema pasta, liker jeg å bruke en eller annen liten form på pastaen. Makaroni for eksempel, eller orecchiette eller tripoline slik jeg har brukt her.

Her er det altså muligheter for variasjoner.

Grønn pasta / brokkolipasta

Er du glad i kjappe, lettvinte middager kan jeg også anbefale disse:

Grønn pasta / brokkolipasta – 3-4 porsjoner

ingredienser
grønn pasta
  • 200g pasta (gjerne en liten pastaform)
  • 1 stort brokkoli
dressing
  • skall av 1/2 sitron
  • saften av 1/2 sitron
  • ca. 50 mll olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts chiliflak
  • litt salt og pepper
til slutt
  • det du har av friske urter (persille, basilikum) grovhakket
  • ca. 30g parmesan, revet
fremgangsmåte

Sett over en kjele med vann og la det fosskoke. Ha oppi godt med salt og ha så oppi pastaen.

Ha oppi brokkolien når det er 3-4 minutter igjen av koketiden på pastaen.

Lag dressingen. Bland sitronskall og -saft, hvitløk, olivenolje og chiliflak sammen. Smak til med salt og pepper. Det skal smake mye av dressingen – husk at dette skal blandes ut med mye pasta.

Spar på litt av pastavannet og sett til side. Hell av resten.

Hell dressingen over pastaen og rør sammen.

Ha oppi parmesan og friske urter og rør sammen.

Er det litt tørt kan du ha oppi litt av pastavannet som du sparte på.

Smak til med salt og pepper før servering.

Grønn pasta / brokkolipasta

Server gjerne med litt mer parmesan og pepper for de som vil ha.

Grønn pasta / brokkolipasta

Pastaen kan spises varm eller kald.

Grønn pasta / brokkolipasta

Lag gjerne dobbelporsjon slik at du sikrer deg nok til matpakka dagen etter….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »