
Grønn pasta (eller brokkolipasta som jeg også kaller den) er verdens enkleste rett, herlig på smak, kan spises varm eller kald og er hva jeg vil kalle en 15 minutters middag. Ja, for denne middagen får du på bordet på 15 minutter. Jeg kan nesten garantere det.
Fremgangsmåten er enkel. Pasta kokes, og når du nærmer deg slutten av koketiden har du grovhakket brokkoli oppi kjelen med pastaen.
Vannet helles av når både pasta og brokkoli er al dente, dvs er ikke helt gjennomkokt, men fortsatt har litt ‘bit’. Pasta og brokkoli blandes så med en litt syrlig dressing. Har du noen friske urter – basilikum eller persille hadde passet bra – kan du tilsette det også. Godt med parmesan røres inn til slutt og det var det!
Enkelt, ikke sant!
Vil du lage pastaen ‘grønnere’ kan du tilsette frosne erter i pastavannet også. Eller hva med å røre inn litt fersk spinat i den nykokte pastaen?
Vil du gjøre retten litt sunnere, bruker du fullkornspasta. Og når vi først er på tema pasta, liker jeg å bruke en eller annen liten form på pastaen. Makaroni for eksempel, eller orecchiette eller tripoline slik jeg har brukt her.
Her er det altså muligheter for variasjoner.

Er du glad i kjappe, lettvinte middager kan jeg også anbefale disse: