
Er du glad i spaghetti carbonara men har ikke prøvd å lage det enda? Da kan du prøve dette først.
Basert på carbonara, men tilsatt fløte og så bakt et lite øyeblikk i ovnen for å få en deilig sprø topp, er dette en super middag på en hverdag.
Utallige variasjoner kan du gjøre med denne grunnoppskriften også. Skinke kan byttes ut med pølserester for eksempel, bacon kan sløyfes, grønnsaker kan tilsettes i miksen (spinat, erter, eller grønnkål for eksempel), bare for å nevne noen varianter.
Og du trenger selvsagt ikke bruke spaghetti – de fleste pastaformer funker her.
Tilsett gjerne mer ost i sausen også om du ønsker – du trenger nødvendigvis ikke begrense deg til parmesan. Pass på å rive osten fint slik at det har sjans å smelte.
Jeg anbefaler dog alltid å prøve oppskriften som den er og heller finne på noen varianter de neste gangene. Da vet du hva dy har å forholde deg til.

En enkel grønn salat er alt du trenger som tilbehør – gjerne med en god dressing. Ta gjerne en titt på 4 gode salatdressinger her.
Og er du glad i pasta, men har ikke lyst på akkurat dette i dag, kan jeg anbefale følgende oppskrifter:
- gratinert pasta med spinat og bacon
- pasta med deilig biff ragu
- pastasalat med tomat, avokado og mozzarella