Bakt (jukse) spaghetti carbonara

Bakt (jukse) spaghetti carbonara

Er du glad i spaghetti carbonara men har ikke prøvd å lage det enda? Da kan du prøve dette først.

Basert på carbonara, men tilsatt fløte og så bakt et lite øyeblikk i ovnen for å få en deilig sprø topp, er dette en super middag på en hverdag.

Utallige variasjoner kan du gjøre med denne grunnoppskriften også. Skinke kan byttes ut med pølserester for eksempel, bacon kan sløyfes, grønnsaker kan tilsettes i miksen (spinat, erter, eller grønnkål for eksempel), bare for å nevne noen varianter.

Og du trenger selvsagt ikke bruke spaghetti – de fleste pastaformer funker her.

Tilsett gjerne mer ost i sausen også om du ønsker – du trenger nødvendigvis ikke begrense deg til parmesan. Pass på å rive osten fint slik at det har sjans å smelte.

Jeg anbefaler dog alltid å prøve oppskriften som den er og heller finne på noen varianter de neste gangene. Da vet du hva dy har å forholde deg til.

Bakt (jukse) spaghetti carbonara

En enkel grønn salat er alt du trenger som tilbehør – gjerne med en god dressing. Ta gjerne en titt på 4 gode salatdressinger her. 

Og er du glad i pasta, men har ikke lyst på akkurat dette i dag, kan jeg anbefale følgende oppskrifter:

Bakt (jukse) spaghetti carbonara – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 400g spaghetti
  • 150g bacon i terninger
  • 150g skinke i strimler
  • 3 egg
  • 3 dl kremfløte
  • ost
  • pepper
  • persille
fremgangsmåte

Ovn temp. 220°C.

Kok opp rikelig med vann og salt det godt når det koker. Ha oppi spaghetti. Rør litt om slik at ikke spaghetti’en klebrer seg.

Kok spaghetti noen minutter mindre enn anvist på pakken. Smak på den, den skal ha litt tygge motstand. Hell av pastavannet.

Mens pastaen koker stekes bacon i en stekepanne – gjerne en som du kan sette i ovnen etterpå (dvs. ingen plast- eller trehåndtak).

Ha oppi skinke og la det steke videre på lav temperatur.

Rør sammen egg, fløte og osten.

Hell spaghetti oppi stekepannen. Hell eggeblandingen over det hele og vend pastaen i sausen slik at det er godt blandet.

Topp med litt mer ost og sett stekepannen i varm ovn. La det steke en 5 minutters tid til toppen får litt farge og blir litt sprø. Målet er å ikke gjennomsteke pastaen, men at det fortsatt er ‘sausete’ under den sprøe toppingen.

Dryss med litt mer ost, litt finhakket persille og kvern over litt pepper før servering.

Bakt (jukse) spaghetti carbonara

En grønn salat med en vinaigrette dressing er veldig godt til.

Bakt (jukse) spaghetti carbonara

Buon Appetito!

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »