Fritert rosenkål

Fritert rosenkål

Jeg måtte bare.

Lage fritert rosenkål altså.

Alt som begynner med ‘fritert’ er i utgangspunktet godt – så lenge du ikke går altfor crazy altså. Men fritert rosenkål hadde jeg aldri tenkt på. Ikke før en av deltagerne på Masterchef Australia disket opp med de.

De var ikke panert om jeg husker riktig, og det er selvsagt en mulighet om du ikke vil gå til bryet å lage en røre som du dypper rosenkålen i før du legger den (forsiktig) ned i boblende varm olje.

Men, jeg valgte altså panering. Jeg tenkte det ville være godt (jeg hadde rett) og også skjule litt hva som er oppi. En fritert Kinderegg på en måte.

Det viste seg dog at en panering var god, men en dobbel-panering var enda bedre. Du kan se forskjell på de i bildene under. Det kan hende du er uenig, og derfor ingen must at du må dobbel- panere, men har du tid så er det i hvert fall verdt et forsøk. Så kan du sammenligne de to og bestemme selv hva du skal gå for neste gang du skal fritere rosenkål.

Når du først er i gang med å fritere rosenkål kan du likså godt fritere mer. Det er nemlig mer enn nok røre for mer enn en liten pose med rosenkål. Friter blomkål, brokkoli, gulrøtter eller andre grønnsaker som ikke inneholder for mye vann.

Et lite tips sånn på tampen – bruk små rosenkål. Får du bare tak i store rosenkål kan du dele de i to. Halvparten av en stor rosenkål får du nemlig også ned i et jafs.

Fritert rosenkål

Ser du forskjell på enkel og dobbel panering?

Fritert rosenkål

Nå tenker jeg at du ser forskjellen. Begge er gode, men skulle jeg velge en favoritt er det dobbel panering jeg går får.

Glad i rosenkål? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Fritert rosenkål

ingredienser
røren
  • 200g hvetemel
  • 500ml vann
  • 25g finrevet parmesan
  • 1 egg
  • en klype salt og pepper
annet
  • 1 pose rosenkål
  • 1-2 liter frityrolje
  • flaksalt
fremgangsmåte

Hell oljen i en kjele og varm opp til 180 °C.

Har du en liten stålkurv som passer opp i kjelen slik jeg har (se bilde), bruker du den. Hvis ikke, kan du fiske rosenkålen inn og ut av den varme oljen med en hullsleiv.

En termometer som du kan montere på siden av kjelen er ideelt. På denne måten har du kontroll på temperaturen mens du friterer.

Fritert rosenkål

Lag røren. Pisk mel, vann. parmesan, egg, salt og pepper sammen til en glatt røre. Sett til side.

Fritert rosenkål

Skjær av de brune rotendene av rosenkålen og fjerne ev. brune eller skadde blader.

Fritert rosenkål

Når oljen er på riktig temperatur er det på tide å sette i gang med friteringen.

Ha 5-6 rosenkål i røren og vend dem godt. Løft de enkeltvis over i den varme oljen.

Skal du dobbel panere de, løfter du de forsiktig ut av oljen etter et par minutter og legger de tilbake i røren. Vend de i røren, løft de ut og legg de tilbake i oljen.

Rosenkålen trenger ca. 5 minutter frityrtid totalt. De er ferdige når de er gyllen brune.

Løft de over etterhvert som de blir ferdige på en tallerken dekket med tørkepapir.

Strø generøst med salt mens de er fortsatt varme.

Forsett å fritere resten av rosenkålen.

Her ser du forskjellen mellom enkel og dobbel panering.

Fritert rosenkål

Se så vakre de er på innsiden ♡

Fritert rosenkål

Spis de mens de fortsatt er varme, og varm de gjerne opp igjen i ovnen om de har rukket å bli kalde.

fritert rosenkål

Server disse gjerne med en drink før middagen, eller bare når du skal kose deg.

En dip (gjerne litt spicy) hadde ikke vært dumt til.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »