Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Enkel blomkålsuppe

Enkel blomkålsuppe

En enkel blomkålsuppe kan være perfekt til middag.

Kanskje du har hatt en helg med mye mat og vil starte uken med litt mindre.

Kanskje du ikke har så veldig mye tid til å stelle i stand en middag, men har likevel lyst til å spise noe godt og hjemmelaget.

Kanskje du har vært litt kald hele dagen og trenger å varme deg opp.

Ja, da er denne enkle blomkålsuppen helt perfekt.

Løk freses i litt olje mens du grovhakker blomkålen og skjærer potetene i terninger. Potetene kan du skrelle om du vil, men de kan også bare skrubbes godt.

Når løken er myk har du oppi blomkålen, potetene og buljongen og lar det hele koke opp. La det småkoke mens du rydder litt, hjelper barna med lekser, svarer på eposter, bretter tøy eller bare tar en liten pust i bakken.

Når grønnsakene er møre er det på tide å hente frem stavmikseren og kjøre suppen glatt. Har du en god blender kan du selvsagt helle suppen oppi den. Du vil få en glattere suppe, men det blir mer oppvask. Du får avveie hva som er viktigst for deg…

Suppen smaksetter du med salt og pepper og serveres med litt garnityr og gjerne litt brød ved siden av.

Det var det hele. Enkelt og godt.

Enkel blomkålsuppe

Er du glad i supper har jeg flere herlige oppskrifter til deg – se her:

Enkel blomkålsuppe – 2-3 porsjoner

ingredienser
blomkålsuppe
  • stekeolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 blomkål, grovhakket
  • 2 middelsstore poteter, vasket, ev. skrelt i terninger
  • 500 ml grønnsaksbuljong
  • salt,pepper
garnityr
  • spirer
  • knuste sesamfrø
  • frisk persille
fremgangsmåte

Ha litt olje i en kjele og stek løken myk.

Ha oppi blomkål, poteter og buljong og kok opp. La suppen småkoke 10-15 minutter til grønnsakene er møre.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Pynt med spirer, persille og frø.

Enkel blomkålsuppe

Enkelt og godt ♡

Enkel blomkålsuppe

Kos deg med suppemiddag.

Enkel blomkålsuppe

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »