Ja, du leste riktig – cæsarsalat med rosenkål! En velkjent klassiker vanligvis laget med romanosalat, brødkrutonger og en like klassisk dressing laget med olivenolje, eggeplomme, parmesan, sennep, ansjos, hvitløk og sennep.
Den serveres også gjerne toppet med kylling, bacon, scampi eller annet godt for en litt mer fullverdig måltid.
Her har jeg kjørt en litt annerledes variant der romanosalat er byttet ut med finsnittet rosenkål. Rosenkål er skjært i fine skiver. Det tar ikke mye tid men det lønner seg (alltid) å bruke en god skarp kniv.
Brødkrutonger lages av dagsgammelt brød og kan selvsagt skjæres i fine terninger om du vil. Jeg foretrekker å rive brødet og ender derfor opp med litt større og mindre biter. Krutongene er blandet med litt olivenolje, parmesanost og krydder før de settes i ovnen for å gi de litt mer smak. Jeg anbefaler å ikke hoppe over det steget.
Og så var det dressingen. Den er laget uten eggeplomme og uten ansjos. Ansjos kan du selvsagt velge å ha oppi om du ønsker. Jeg kjører som sagt uten og bruker da gjerne resten av dressingen for andre salater jeg ev. lager i løpet av uken.
Lettest er det å lage dressingen med hjelp av en stavmikser, men for hånd går også. Viktig er at du heller olivenoljen i litt om litt mens du visper slik at du lager en emulsjon og dressingen tykner.
Men det er det hele – rosenkål i skiver, brød krutonger og en deilig dressing!
Server dette gjerne som tilbehør, topp med grillet kylling eller spis den som dette – det er en vidunderlig lunsj!
Glad i salater? Ta gjerne en titt på disse også – med og uten rosenkål….
- asiatisk biffsalat
- blomkålsalat med ristede kikerter
- thai nudelsalat med peanøttdressing
- asiatisk salat med sprøstekt and
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.