Caesarsalat – med rosenkål

Cæsarsalat - med rosenkål

Ja, du leste riktig – cæsarsalat med rosenkål! En velkjent klassiker vanligvis laget med romanosalat, brødkrutonger og en like klassisk dressing laget med olivenolje, eggeplomme, parmesan, sennep, ansjos, hvitløk og sennep.

Den serveres også gjerne toppet med kylling, bacon, scampi eller annet godt for en litt mer fullverdig måltid.

Her har jeg kjørt en litt annerledes variant der romanosalat er byttet ut med finsnittet rosenkål. Rosenkål er skjært i fine skiver. Det tar ikke mye tid men det lønner seg (alltid) å bruke en god skarp kniv.

Brødkrutonger lages av dagsgammelt brød og kan selvsagt skjæres i fine terninger om du vil. Jeg foretrekker å rive brødet og ender derfor opp med litt større og mindre biter. Krutongene er blandet med litt olivenolje, parmesanost og krydder før de settes i ovnen for å gi de litt mer smak. Jeg anbefaler å ikke hoppe over det steget.

Og så var det dressingen. Den er laget uten eggeplomme og uten ansjos. Ansjos kan du selvsagt velge å ha oppi om du ønsker. Jeg kjører som sagt uten og bruker da gjerne resten av dressingen for andre salater jeg ev. lager i løpet av uken.

Lettest er det å lage dressingen med hjelp av en stavmikser, men for hånd går også. Viktig er at du heller olivenoljen i litt om litt mens du visper slik at du lager en emulsjon og dressingen tykner.

Men det er det hele – rosenkål i skiver, brød krutonger og en deilig dressing!

Server dette gjerne som tilbehør, topp med grillet kylling eller spis den som dette – det er en vidunderlig lunsj!

Cæsarsalat - med rosenkål

Glad i salater? Ta gjerne en titt på disse også – med og uten rosenkål….

Cæsarsalat- med rosenkål – 3-4 porsjoner

ingredienser
salat
  • 400g rosenkål
krutonger
  • 3-4 tykke skiver dagsgammelt brød
  • olivenolje
  • salt, pepper
  • ca. 20 g finrevet parmesan
dressing
  • ca. 30g finrevet parmesan
  • finrevet skall av en sitron
  • 100ml sitronsaft
  • 1 ss dijon sennep
  • ca. 100ml olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Riv brødet i biter eller skjær terninger. Dryss over parmesanost, olivenolje, salt og pepper og vend godt.

Spre brødbitene utover et stekebrett og stek i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Caesar salat - med rosenkål

Målet er en litt sprø skorpe, mens brødet fortsatt er litt myk på innsiden.

Caesar salat - med rosenkål

Skyll rosenkålen. Skjær vekk brune rotfester og fjern ev. stygge blader.

Skjær rosenkålen i tynne strimler.

Caesar salat - med rosenkål

Lag dressingen.

Rør sammen parmesan, sitronskall, sitronsaft og dijon sennep i et beger.

Hell olivenoljen i en tynn stråle oppi blandingen mens du visper (enten for hånd eller med stavmikser).

Dressingen vil tykne og ligne en noe rennende majones. Smak til med salt og pepper.

Caesar salat - med rosenkål

Ha rosenkålen i en bolle eller fat og topp med krutonger.

Caesar salat - med rosenkål

Hell gjerne litt dressing over salaten før servering og server resten på si.

Caesar salat - med rosenkål

Salaten kan serveres som tilbehør.

Cæsarsalat - med rosenkål

Eller som et måltid i seg selv.

Cæsarsalat - med rosenkål

Topp gjerne med litt grillet kylling eller scampi om du har lyst et større måltid av det.

Caesar salat - med rosenkål

Håper du liker denne varianten på Cæsarsalat!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »