Asiatisk biffsalat #2

asiatisk biffsalat

Dette er asiatisk biffsalat, utgave nr. 2, da utgave nr. 1 trengte en liten oppgradering, rett og slett. Nå er det en stund siden jeg publiserte den oppskriften, og verden går videre som kjent.

Oppskriften er forbedret og ikke minst forenklet. Takket være en pose med ferdigblandede og oppskåret grønnsaker har du omtrent alt ferdig preppa av grønnsaker. Jeg sykes det var litt lite gulrøtter og supplerte med det, her kan du selvsagt velge selv om du vil gjøre det samme.

Da gjenstår det bare å grille eller steke kjøttet og lage dressingen.

En rask og enkel middag som er utrolig god på smak, bare spør Ingrid som er stor fan av oppskriften.

Asiatisk biffsalat

Om du vil kan du gjerne supplere med andre grønnsaker. Rød paprika for eksempel (som i opprinnelig oppskrift). Eller nudler – det hadde selvsagt vært godt i tillegg til å gjøre salaten mer mettende.

Er du glad i slike salater og smaker kan jeg også anbefale følgende:


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


Asiatisk biffsalat – 3-4 porsjoner

ingredienser
Salaten
  • 500g ytrefilet av storfe
  • 1 pose super grønnkål mix (300g)
  • 2 gulrøtter i strimler
  • 4-5 vårløk i tynn skiver
  • 1 liten bunt frisk koriander
  • 1 håndfull peanøtter
Dressing
  • 100ml oliven- eller rapsolje
  • 80ml lime saft (2-3 lime)
  • 1 ss brun sukker
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 liten hvitløk, finrevet
fremgangsmåte

asiatisk biffsalat

Stek eller grill kjøttet på sterk varme. Jeg liker å steke kjøttet medium, slik at den fortsatt er litt rosa i midten. Løft kjøttet ut av pannen/grillen, legg på en tallerken og dekk med folie 5-10 minutter.

Lag dressingen. Bland alle ingredienser og smak til med mer sukker, soyasaus eller limesaft. Finn den riktige balansen mellom salt, søtt og syrlig.

Tøm posen med kålblandingen i en bolle. Masser det lett med hendene. Dette bryter ned grønnkålen og gjør den enklere å spise i rå tilstand. Bland med gulrøtter. Hell 2/3 av dressingen over og bland godt.

Ha salaten over i et serveringsfat/-bolle. Strø vårløk og frisk koriander på toppen.

Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på toppen av salaten.

asiatisk biffsalat

Pynt gjerne med mer vårløk, frisk koriander og peanøtter.

Server resten av dressingen ved siden av salaten for de som ønsker mer.

asiatisk biffsalat

Så der har du det. En oppgradert asiatisk biffsalat med kål, håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Ann-Elin Hobberstad 29. juni 2020

    Lurer på å lage denne till 40-års festen. Har du forslag til tilbehør eller annet som jeg kan servere sammen med denne (buffé)

    • Reply Mat På Bordet 2. juli 2020

      Hei Ann-Elin
      Hvis du vil servere denne salaten som del av en buffet, vil jeg foreslå at du fortsetter med asiatisk tema.
      Jeg kan anbefale Thai nudelsalat med peanøttdressing eller nudler med hvitløk for eksempel.
      Wraps med asiatiske kjøttboller, asiatiske kyllingspyd, ovnsbakt kylling med soyasaus og honning er også kjempegodt!
      Du finner alle oppskriftene på bloggen.
      Lykke til!
      Ina

  • Reply Eline 30. september 2019

    Anbefaler du saltede eller usaltede peanøtter i den asiatiske biffsalaten?

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2019

      Hei Eline
      Det kan du velge helt selv, men jeg foretrekker salte 😉
      hilsen
      ina

      • Reply Raymond 29. juni 2020

        Du har glemt chili. Spist masse av dette i Thailand og der er det sterkt og godt

        • Reply Mat På Bordet 2. juli 2020

          Hei Raymnd!
          Skal du ha det hot så må selvsagt chili med 🙂
          ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »