Her kommer den nye texmex favoritten din – gratinerte nachos med refried beans!
Gutta på kontoret elsket dette og var overrasket over at dette var en vegetarvariant. Bønnene kan ligne kjøttdeig der det ligger inn i mellom nacho chipsens, og tror man først at man spiser kjøtt, ja da smaker det kanskje kjøtt også.
Det var ikke meningen å lure noen her. Nei, jeg hadde bare lyst på nachos med refried beans. Har du heller lyst på kjøttdeig, ja da bytter du ut bønnestuingen (eller har begge deler) og lager deilige nachos av det.
Men, før vi går videre, la oss snakke om refried beans. Refried beans er ikke annet enn bønnestuing. Aller best liker jeg å lage den med pintobønner, men det finner jeg nesten aldri i hermetisk form (som jeg foretrekker, for da går det raskere). Svarte bønner er nest beste alternativ og noe jeg finner i dagligvare butikken i hermetisk form. Røde eller kidneybønner er også et alternativ.
Refried beans er laget med løk, hvitløk, tomater, krydder og bønner selvsagt og serveres ofte som tilbehør til for eksempel fajitas, tacos, nachos og andre texmex retter. I denne oppskriften er refried beans stjerne og får følge av en enkle tomatsalsa, avokado, ost og nachochips.
Lyst på nachos med kylling eller kjøttdeig? Sjekk ut disse oppskriftene:
Hei Ina, trenger et tips. Hvordan beholder jeg chipsen i bunnen sprø? Føler ofte de blir soggy og myke 🙂
Noen tips?
Hilsen Ida
hei Ida
Det er dessverre nachos sin natur om de ikke spises med det samme (og grunnen til at jeg serverer chips (sprøe) ved siden av ).
Så snart du legger noe ‘fuktig’ på chipsen blir de mykere. Du kan prøve å ‘beskytte’ de med et lag ost før du legger over bønner, salsa og så videre.
Legger du nachos i tårn slik jeg har gjort her er faren stor for at de nederste blir soggy.
Mindre tårn med færre lag, eller nachos i langpanne blir ikke soggy like fort.
hilsen
ina
Takk for svar, Ina 🙂 Jeg skal lage nachos i dette øyeblikk så da får jeg teste litt 😉
Jeg serverer også ofte chips ved siden av da jeg elsker at de er sprø 🙂
God fredag!
Hei – dette ser helt supert ut og blir morgendagens fredagsløsning 😀
MEN, hvor mye bønner trenger jeg? Mulig det er for tidlig på dagen og jeg har oversett det, men finner det ikke helt i ingredienslisten?
Ja men, herre min hatt, jeg har helt glemt det viktigste
Det skal være 2 bokser…. har lagt det til i ingredienslisten nå.
Takk for at du sa fra Therese.
ina
Kjempegod! Dette er blitt en helgefavoritt hos oss. Når mannen min får spørsmål om hva han vil ha til middag er vegetarnachos ofte svaret.
Woohoo!
Det er jo jammen ikke verst 🙂
Mulig jeg er helt blind, men jeg tror ikke bønner står på ingredienslisten?
Hei Anna
Neida, du er ikke blind, det er jeg som har glemt den viktigste ingrediensen…
Oppskriften er nå rettet – takk for at du sa fra 🙂
ina