Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Butter chicken

Butter chicken

Hørt om butter chicken (smørkylling)? Det er en indisk curry rett som er omtrent like kjent og like populær som kylling tikka masala.

Kyllingen marineres i en krydret yoghurt marinade minst en time men gjerne over natten. Det er selvsagt også mulig å marinere kyllingen den tiden det tar å lage sausen om det skal gå litt raskere. Kyllingen blir dog mørere og mer smakfull om den får lov å marinere lengre.

Sausen er tomatbasert og full av gode krydder. Sausen i seg selv er ikke så spicy og jeg anbefaler å smake den til først etter at den marinerte kyllingen er tilsatt. Den bidrar nemlig med mye smak!

Som du ser er det ingen grønnsaker i denne retten. Server derfor gjerne litt grønt ved siden av. Bruk gjerne oppskriften på tilberedning av grønnkål fra denne oppskriften. Bimi og spinat er også gode alternativer.

Som med all indisk mat er nanbrød og chutney også deilig tilbehør.

butter chicken

Liker du indisk mat? Da foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:

Butter chicken – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
kylling og marinade
  • 800g kyllingfilet i terninger
  • 3 gode spiseskjeer gresk yoghurt
  • 4-5 hvitløksfedd, finrevet
  • 3 ts mild chilipulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts garam masala
  • 1/2 ts gurkemeie
  • saft og finrevet skall av en sitron
  • 1 ss olje
currysaus
  • 2 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • ca. 2 cm fersk ingefær, revet
  • 2 ss garam masala
  • 2 ts mild paprika
  • 1/4 ts kanel
  • 2 bokser (400g) hakkede tomater
  • ca. 100ml matfløte
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

Rør sammen alle ingrediensene for marinaden og hell over kyllingen. Bland slik at kyllingen er dekket av marinade og sett kjølig minst en time, men gjerne over natten.

Fordel kyllingen (med marinaden) på et stekebrett og sett i varm ovn. Stek i 10-12 minutter. Kyllingen kan gjerne få litt farge.

Mens kyllingen marinerer lager du sausen.

Stek løk, hvitløk og ingefær myk over middelsvarme. Løken skal ikke ha farge. Tilsett krydder og stek videre noen minutter.

Tilsett hakkede tomater og la det få et oppkok.

Bruk en stavmikser til å kjøre sausen glatt. Rør inn matfløte.

Legg den stekte kyllingen i sausen og la det småkoke 5-10 minutter. Smak til med salt om nødvendig.

butter chicken

Server  butter chicken med ris og gjerne litt grønt ved siden slik jeg skrev innledningsvis (forslag og lenker til oppskrift finner du der).

butter chicken

Server gjerne med nanbrød og chutney ved siden av.

Kommentarer

  • Reply Førstegangsbruker 25. mars 2020

    Denne oppskriften må jeg dessverre si skuffet stort. Grei marinade, men currysausen var svært smakløs.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »