
Hørt om butter chicken (smørkylling)? Det er en indisk curry rett som er omtrent like kjent og like populær som kylling tikka masala.
Kyllingen marineres i en krydret yoghurt marinade minst en time men gjerne over natten. Det er selvsagt også mulig å marinere kyllingen den tiden det tar å lage sausen om det skal gå litt raskere. Kyllingen blir dog mørere og mer smakfull om den får lov å marinere lengre.
Sausen er tomatbasert og full av gode krydder. Sausen i seg selv er ikke så spicy og jeg anbefaler å smake den til først etter at den marinerte kyllingen er tilsatt. Den bidrar nemlig med mye smak!
Som du ser er det ingen grønnsaker i denne retten. Server derfor gjerne litt grønt ved siden av. Bruk gjerne oppskriften på tilberedning av grønnkål fra denne oppskriften. Bimi og spinat er også gode alternativer.
Som med all indisk mat er nanbrød og chutney også deilig tilbehør.

Liker du indisk mat? Da foreslår jeg at du også tar en titt på følgende oppskrifter:
- indiske kjøttboller i spicy saus
- kylling tikka masala
- samosas
- enkel indisk curry med kyllinglår
- indisk festmeny for mange!
Butter chicken – 4-6 porsjoner
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.
Denne oppskriften må jeg dessverre si skuffet stort. Grei marinade, men currysausen var svært smakløs.