
Teriyaki kylling med grønnkål og ris er den nyeste ‘bowl’ her på bloggen. – jeg elsker nemlig slike middager ! Og helst med pinner, det er litt ekstra gøy og føles litt eksotisk ut på en hverdag.
Prinsippet er enkelt. Man lager en teriyaki marinade som kyllingen får lov å godgjøre seg i i en halvtime cirka. Det er nok. Er du flink til å planlegge kan du selvsagt lage marinaden kvelden i forveien og la den marinere over natten.
Kyllingen og marinaden har du så oppi en stekepanne der kyllingen stekes over middelvarm temperatur.
Før dette setter du over litt ris og holder den varm mens du tilbereder kyllingen og grønnkålen.
Grønnkålen er også gjort i en fei. Kjøp gjerne ferdig strimlet grønnkål, så sparer du enda litt tid. Grønnkålen stekes/dampes med litt hvitløk.
Så er det bare å sette alt sammen i en skål. Litt ris i den ene halvparten, grønnkål i den andre. Kyllingen kan du skjære i skiver slik jeg har gjort slik at du kan spise med pinner. Dryss med litt ristede sesamfrø og du er klar for å servere.

Glad i bowls du også? Prøv disse
- poke bowl med laks
- scampi med korianderris
- teriyakilaks med grønnkål, brokkoli og avokado
- sashimisalat med quinoa og betechips
Teriyaki kylling med grønnkål og ris – 3-4 porsjoner
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.