Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Teriyaki kylling med grønnkål og ris

 Teriyaki kylling med grønnkål og ris

Teriyaki kylling med grønnkål og ris er den nyeste ‘bowl’ her på bloggen. – jeg elsker nemlig slike middager ! Og helst med pinner, det er litt ekstra gøy og føles litt eksotisk ut på en hverdag.

Prinsippet er enkelt. Man lager en teriyaki marinade som kyllingen får lov å godgjøre seg i i en halvtime cirka. Det er nok. Er du flink til å planlegge kan du selvsagt lage marinaden kvelden i forveien og la den marinere over natten.

Kyllingen og marinaden har du så oppi en stekepanne der kyllingen stekes over middelvarm temperatur.

Før dette setter du over litt ris og holder den varm mens du tilbereder kyllingen og grønnkålen.

Grønnkålen er også gjort i en fei. Kjøp gjerne ferdig strimlet grønnkål, så sparer du enda litt tid. Grønnkålen stekes/dampes med litt hvitløk.

Så er det bare å sette alt sammen i en skål. Litt ris i den ene halvparten, grønnkål i den andre. Kyllingen kan du skjære i skiver slik jeg har gjort slik at du kan spise med pinner. Dryss med litt ristede sesamfrø og du er klar for å servere.

Teriyaki kylling med grønnkål og ris

Glad i bowls du også? Prøv disse

Teriyaki kylling med grønnkål og ris – 3-4 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
teriyaki kylling
  • 600g kyllinglårkjøtt eller - bryst uten skinn og ben
  • 50ml soyasaus
  • 50ml mirin *
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • ca. 3 cm fersk ingefær, finrevet
  • 1 ss brun sukker
  • 1 ss maisenna
ris
  • 250g ris (gjerne fullkorn)
  • kylling buljong
grønnkål
  • ca. 300g grønnkål, renset og strimlet
  • 4 hvitløksfedd i fine skiver
  • litt olje til steking
fremgangsmåte

*mirin kan ersattes med 50 mll riseddik blandet med 2 ts sukker

Lag marinaden for kyllingen. Rør sammen soyasaus, mirin, hvitløk, ingefær, sukker og maisenna.

Legg kyllingen i marinaden og la den marinere en halvtimes tid.

Sett over risen. Følg pakkens anvisning og kok i buljong istedenfor vann – det gir mer smak.

Stek kyllingen. Ha kyllingen og marinaden i en stekepanne over middelsvarme. Stek kyllingen på hver side til gjennomstekt. Penlse gjerne marinaden som ligger i stekepannen over kyllingen under stekingen. La kyllingen hvile mens du tilbereder grønnkålen.

Lag grønnkålen. Fres hvitløken i litt  olje i en stor stekepanne til den får litt farge. Tillsett grønnkålen og en liten kopp vann. Sett på lokk og la det steke/dampe i 3-4 minutter. Ta av lokket og la vannet fordampe. Grønnkålen er feridg.

Lag en bowl. Ha ris og godt med grønnkål i en litt dyp skål.

Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen. Dryss med sesamfrø. Server!

Teriyaki kylling med grønnkål og ris

Se så godt! Det frister vel?

Teriyaki kylling med grønnkål og ris

 

Kommentarer

  • Reply Butter chicken - Mat På Bordet 21. februar 2020

    […] retten. Server derfor gjerne litt grønt ved siden av. Bruk gjerne oppskriften på tilberedning av grønnkål fra denne oppskriften. Bimi og spinat er også gode […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »