Katsu kylling har jeg lenge hatt lyst å lage, og skal jeg være ærlig, så var det det eksotiske navnet som fanget meg. Men, det viser seg at Katsu kylling – en japansk rett (laget vanligvis med svin) ikke er annet en panert kylling.
Foretrukket panering er panko – japanske brødsmuler laget av loff (uten skrope). Tenk stor, lyse flak med brødsmuler. Dette kan selvsagt erstattes med ‘vanlige’ brødsmuler – enten hjemmelagde (perfekt måte å bruke opp gammalt brød) eller kjøpte.
I tillegg til panert kylling kommer da en enkel karrisaus laget med hvitløk, ingefær og karripulver. Karripulver varierer veldig i smak og styrke, om du er usikker på hva du har må du nesten bare smake deg litt fram. Husk at du kan alltid tilsette mer.
Jeg har brukt basmatiris men jasmin- eller sushiris kan også fungere. Ønsker du noe litt mer næringsrikt kan du bruke brunris. Jeg liker å servere en litt agurksalat til – noe litt syrlig og kjølig til. Litt riseddik er alt som skal til som dressing.
Og det er det hele. Server kyllingen som en hel filet om du ønsker, eller skjær det opp i strimler slik jeg har gjort her. Og husk, det er forskjell på kylling. Ta gjerne en titt på denne listen fra dyrevernalliansen for å kunne ta informerte valg.
Glad i kyllingretter? Jeg har flere gode oppskrifter på lur, bare se her:
- kylling med cashewnøtter
- thai (larb) salat med kylling
- gyoza med svinekjøtt og scampi
- asiatisk biffsalat
- asiatisk salat med sprøstekt and