Thai (larb) salat med kylling

Thai (larb) salat med kylling

Thai (larb) salat med kylling er så enkelt å lage, og smaker så godt at jeg tenker at dette kan fort bli en middagsfavoritt i mange hjem. Her hjemme har den gjort stor suksess og jeg planlegger allerede varianter med biff og svin. Og en vegetarvariant, selv om jeg ikke har helt for meg hvordan jeg skal helt lage den enda. Kanskje med linser….

Jeg har servert det som en stor salat, men du kunne også lage ‘bowls’ som er så populært nå og delt det opp i porsjoner. Tanken her er at du skal fylle salatbladene med det som er på fatet – kylling, løk, agurk, kokosris og så videre, helle på litt ekstra saus om du ønsker og spise det hele som en litt løs wrap. Slik man gjør i denne oppskriften for eksempel.

Du kan selvsagt også kutte opp salaten i biter og servere det som en helt normal salat, men det er litt gøyere med wraps synes vi.

Friske urter – og særlig mynte – synes jeg er ganske essensielt i denne oppskriften. Prøv å få tak i det i butikkene om du ikke dyrker det selv.

Thai (larb) salat med kylling

Her er annet godt du kan finne på med kylling:

Denne salaten har jeg laget med økologisk kyllingkjøttdeig fra Homlagarden i Hardanger, en gård jeg ble oppmerksom på når jeg var på søket etter økologisk kalkun for Thanksgiving en del år tilbake. Nå fant jeg de igjen via dyrket.no

Kjøper du kyllingkjøttdeig i butikken kan du sjekke her hos dyrevernalliansen hvilke produsenter som er best på dyrevelferd.

Thai (larb) salat med kylling – 4 porsjoner

ingredienser
kyllingen
  • 500g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss soyasaus
  • pepper
dresssingen
  • 2 hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 1/2 ts tørket chiliflak
  • 2 ss brun sukker
  • 50 ml fiskesaus
  • saften fra 1 lime (ca. 50ml)
  • 2 ss finhakket frisk koriander
kokosris
  • 250g jasmin ris
  • 1 boks (250ml) kokosmelk
  • 250ml vann
  • 1 ts salt
øvrige ingredienser
  • 1 -2 hjertesalat
  • 1 rød løk i fine skiver
  • 1 agurk i fine skiver
  • ca. 100g cherry tomater i båter
  • lime, chili, peanøtter, frisk koriander
fremgangsmåte

Sett over risen.

Skyll risen i kaldt vann og la det renne av. Kok opp vann, kokosmelk og salt i en kjele. Tilsett risen og kok under lokk til risen er kokt og væsken er absorbert. La risen avkjøle.

Lag dressingen for kyllingen. Bland hvitløk, chiliflak, sukker, fiskesaus og saften fra 1 lime. Smak gjerne til.

Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingen. Bryt den opp mens den steker. Hell over soyasaus og la det steke videre til det er absorbert. Ta pannen fra varmen og hell over halvparten av dressingen og frisk koriander. La det trekke inn og smak til med pepper.

Nå er du i grunnen klar til å sette sammen salaten. Jeg legger den opp på følgende måte.

Bruk en stor salatbolle eller fat med lav kant. Legg noen salatblader rundt den ene siden. Hell resten av dressingen i en liten skål og sett på fatet. Fyll på med ris.

Legg kyllingen og grønnsakene på toppen av risen. Pynt med friske urter, skiver av chili, peanøtter og lime.

Thai (larb) salat med kylling

Server!

Thai (larb) salat med kylling

Håper det smaker!

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »