Når du trenger noe kjapt og godt skal du lage lettvinte nudler med hvitløk!
Disse nudlene er altså så digge. Jeg spiser de gjerne som et måltid i seg selv, men de kan lett kombineres med kylling, fisk, skalldyr, kjøtt eller grønnsaker.
Men la oss begynne med det enkle først. Bare nudlene med andre ord.
Nudler kokes opp og skylles i kaldt vann. Har du nudler til overs fra middag kan du bruke de i stedet. Hva slags nudler du bruker er opp til deg. Jeg har brukt fullkornsnudler – dette gir litt ekstra fiber og metter. Og mens vi snakker om nudler, det må ikke være asiatiske nudler – pasta fungerer liker godt.
Hvitløken freses i smør eller margarin og så tilsettes resten av ingrediensene for å lage en smakfull saus. Nudlene legges oppi pannen og vendes godt i sausen. Her er det en fordel å bruke en stekepanne, da er det lettere å passe på at sausen blir godt fordelt.
Tilslutt har du oppi vårløk og middagen din er ferdig! Spis med pinner eller med gaffel alt etter humør.
Som sagt kan disse nudlene også serveres som tilbehør. Du kan også gjøre mer ut av selve nuddelretten ved å tilsette grønnsaker for eksempel. Tenk stir fry og stek opp litt løk, paprika, sukkererter, gulrøtter eller det du skulle ha av grønnsaker. Rør inn i nudlene og du har en litt mer balansert måltid.
Her er det rom for mange variasjoner så det er bare å sette i gang!
Glad i nudler? Da synes jeg du også skal ta en titt på disse oppskriftene:
- thai nudelsalat med peanøttdressing
- litt spicy nudler med kylling og grønt
- stekte grønnsaker med fullkornsnudler
- asiatisk laks med nudler
- asiatisk nudelsalat med sesamfrø og soyadressing