Vietnamesisk nudelsuppe (Phở ) med sprøtt kyllingskinn!
0 kommentarer
Jeg har vanskeligheter med å bestemme meg for hva jeg liker best med denne oppskriften på Vietnamesisk nudelsuppe (Phở ).
Er det selve suppen som er smaksatt med chili, stjerneanis og hvitløk?
Eller er det den litt spicy marinerte kyllingen?
Eller kanskje det er det sprøe, litt salte kyllingskinnet som du serverer med suppen?
Tre gode ting å like ved suppen allerede, og da har jeg ikke begynt å snakke om nudlene og grønnsakene som er en perfekt match til suppen…
Og tenk, som de fleste oppskriftene du finner her på bloggen, er det slettes ikke vanskelig å lage. Eller særlig tidskrevende.
Selve suppen kan lages på forhånd, det kan også kyllingen. Er du altså i en liten skvis sånn tidsmessig ville jeg anbefale å lage disse to elementene på forhånd. Da gjenstår det bare å blande suppen med nudler, grønnsaker og kylling mens kyllingskinnet steker seg fin og sprø i ovnen.
Spis gjerne suppen med skje og pinner, og ikke vær redd for å slurpe. Det er nemlig helt ok.
Er du glad i asiatiske retter vil jeg anbefale at du tar en titt på disse også:
Vietnamesisk nudelsuppe (Phở ) med sprøtt kyllingskinn – 4 porsjoner
ingredienser
marinade (for kyllingen)
1 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
2 ss honning
2 ts sesamolje
1/2 rød chili, finhakket
suppen
1.5 liter kyllingkraft eller -buljong
6 skiver fersk ingefær
3 hele stjerneanis
2 hvitløksfedd i tynne skiver
1/2 rød chili i tynne skiver
1-2 ts brun sukker
1 ts fiskesaus
1-2 ts soyasaus
øvrige ingredienser
2 store kyllinglår (ca. 600g) med skinne og ben
150-200g risnudler
grønnsaker - brokkoli, bønner, spinat, eller annet
serveres med
limebåter
frisk koriander
sjalottløk i fine skiver
bønnespirer
fremgangsmåte
Begynn gjerne med selve suppen.
Ha kraft eller buljong i en dyp kjele sammen med ingefær, stjerneanis, hvitløk og chili. Kok det opp og la det trekke på lav varme mens du tilbereder resten.
Rør sammen ingrediensene til marinaden.
Trekk skinnet av kyllinglårene. Jeg tar gjerne tak med et papirhåndkle og drar av hele skinnet i ett. Sett skinnet til side.
Ha kyllingen i en ildfastform og hell matrinaden over. Vend kyllingen i marinaden, bruk gjerne en pensel også.
Sett kyllingen i varm ovn (180°) og stek i 20-30 minutter til gjennomstekt. Pensle gjerne kyllingen med marinaden mens den steker.
La kyllingen avkjøle noe.
Klipp skinnet i stykker. (Min erfaring er at det er enklere å klippe skinnet med saks enn å skjære den med kniv.)
Legg kyllingskinnet direkte på et stekebrett slik at det ligger flatt. Strø med salt.
Sett stekebrettet i varm ovn (fortsatt 180°) og stek til den er sprø og gyllen (15-20 min.)
Skinnet kan også stekes samtidig med kyllingen.
Når kyllingen er avkjølt kan du dra kjøttet fra benet.
Jeg liker å rive kjøttet i mindre stykker, men du kan gjerne skjære det i mindre stykker om du ønsker.
Les kokeanvisningen på risnudlene. Det innebærer vanligvis at man heller kokende vann over nudlene og lar de stå og trekke. Så heller man av vannet for så å skylle de i kaldt vann.
Skjær opp grønnsakene dine.
Jeg brukte brokkoli, sukkererter og fersk spinat da det var dette jeg hadde tilgjengelig.
Hvor mye grønnsaker du ønsker å bruke er litt opp til deg, men jeg brukte en halv brokkoli, en god håndfull sukkererter og to gode håndfull spinat.
Det som trenger lengst tid å koke går inn først – i mitt tilfelle brokkoli.
Rør inn fiskesaus, sukker og soyasaus i suppen. Hell gjerne noe av marinaden fra formen oppi også. Smak.
La brokkoli koke i suppen et par minutter før du tilsetter kyllingen.
Smak på suppen igjen. Tilsett mer soyasaus (salt) eller marinade om ønskelig.
Ha sukkererter og spinat i suppen til slutt.
Fordel nudler og bønnespirer i skåler og hell suppen over.
Server med lime, finskivet løk og frisk koriander.
Legg gjerne sprøstekte kyllingskinn på toppen av suppen før servering.
Dette ble en stor hit hjemme hos oss – jeg håper det smaker for deg også!