Thaisalat (larb) med kjøttdeig

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Thaisalat (larb) med kjøttdeig kan muligens bli din nye favorittsalat! Den er raskt blitt vår!

Jeg har skrevet om larb (thailandsk salat med kjøttdeig) før her på bloggen og nå får du en til, denne gangen med kjøttdeig av svin. Om du ikke er begeistret for svin kan du bytte det ut med kjøttdeig av kylling eller storfe. Men prøv svin først!

Oppskriften er hentet fra the feed feed (en stor inspirasjonskilde) og laget med noen små modifikasjoner. Det var to ting som jeg synes var særlig interessant med oppskriften – bruken av ukokt ris og aleppo pepper.

Jeg har tidligere vært borti i oppskrifter der risen brunes og males fint for så å drysses over retten. Nå var det på tide å prøve – det anbefaler jeg at du gjør og, det gir nemlig en herlig sprø innslag i salaten.

Aleppo pepper har jeg i mitt krydderarsenal. En spennende krydder som består av grovmalt tyrkisk paprika. Den er spicy, men ikke for spicy. Har du ikke aleppo pepper kan du blande 4 deler søt paprikapulver med 1 del kajennepepper.

Ellers er dette en utrolig enkel rett å lage. Brun gjerne mer ris enn det du trenger og oppbevar det i tett glass. Da har du det klart til neste gang!

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Er du glad i salat til middag? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Thaisalat (larb) med kjøttdeig – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 3 ss ris (ukokt)
  • 800g kjøttdeig av svin
  • 3 ss fiskesaus
  • 2 ts brun farin (sukker)
  • 100ml limesaft - ca. 3 saftige lime
  • 1 ts salt
  • 1 ss aleppo pepper*
  • 3-4 sjalottløk, i fine skiver
  • 3-4 vårløk, i fine skiver
  • en god håndfull grovhakket frisk koriander
  • en god håndfull grovhakket frisk mynte
  • en god håndfull grovhakket frisk basilikum**
  • salt
  • 1 rød chili, i fine skiver
til servering
  • 2 mellomstore hjertesalat
  • lime i båter
  • sesamfrø til pynt
  • friske urter til pynt
fremgangsmåte

*har du ikke aleppo pepper kan du lage en god erstatning selv ved å blande 4 deler mild paprikapulver med 1 del kajennepepper.

Stek risen i en tørr stekepanne over middels varme til gyllen (akkurat som du steker pinjekjerner). Dette kan gjerne ta 5 minutter, rør av og til under steking. Her ser du hva jeg mener med gyllen:

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

La risen avkjøle, ha de oppi en food processor og kjør til grovhakket. Dette kan du også gjør efor hånd i en morter.

Stek kjøttdeigen. Bruk gjerne samme non-stick stekepanne som du brukte for risen. Bryt opp kjøttdeigen mens du steker over middels varme og stek til all væske er fordampet. Dette kan gjerne ta 10 minutter. Hell kjøttdeigen i en skål og la den avkjøle.

Rør sammen fiskesaus, brun farin, limesaft, salt og aleppo pepper. Skjær opp løk, vårløk, urter og chili.

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Bland alt oppi kjøttdeigen og smak til med salt, aleppo pepper eller mer limesaft om du synes det trengs.

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Nå kan du velge å la gjesten dine lage wraps selv eller å lage de for de. Jeg valgte det siste som du ser.

Fyll hjertesalatblader med den krydrete kjøttdeigen og legg på et serveringsfat.

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Dryss med urter, chili og sesamfrø.

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Server med lime og aleppo pepper for de som vil ha mer futt.

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Spis med hendene!

Thaisalat (larb) med svinekjøttdeig

Så er det bare å håpe at det smakte like godt for deg som det gjorde for oss ♥

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »