Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Thai laks og brokkoliris

Thai laks og brokkoliris

Thai laks med brokkoliris er ikke annet enn laks penslet med en marinade, stekt i ovnen og servert med ris kokt med brokkoli. Så enkelt er det altså.

Marinaden lager du selv, og ja, den vil kreve litt uvanlige ingredienser som du kanskje ikke har fra før av, men de er vel verdt innkjøpet.

Resultatet er supersaftig (ikke overstek!) laks med masse smak. Marinaden kan oppleves litt hot, men det kan du regulere selv med mengde chilisaus som du tilsetter i marinaden. Jeg er ekstremt glad i Sriracha sauce, en hot chilli saus som man tidligere bare kunne få tak i i innvandrerbutikker. Flere matkjeder fører nå Sriracha, men shop gjerne litt rundt, prisen kan variere.

Begynn med å lage marinaden. Når den er ferdig kan du sette over risen. Brokkolien (som du har finhakket i en food processor, for hånd eller med hjelp av et rivjern) røres inn helt til slutt. Brokkolien skal nemlig bare gjennomvarmes og kan gjerne trekkes under lokk med risen mens du gjør alt annet klart.

Fisken settes i ovnen når du ser at ca. er 10 minutter igjen av koketiden på risen. Da får du alt ferdig samtidig og klar til servering. En siste finish med vårløk og ristede sesamfrø anbefales.

Thai laks og brokkoliris

Er du glad i enkel middager med fisk kan jeg friste med følgende oppskrifter også:

Thai laks og brokkoliris – 4 porsjoner

ingredienser
laksen
  • 500g laksefilet uten skinn og ben
  • 2 ss soyasaus
  • 6 ss oyster sauce
  • 2 ss thai fiskesaus
  • 2 ts brun sukker
  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ts chilisaus (jeg brukte Sriracha sauce)
brokkoliris
  • 250g jasminris
  • 1 brokkoli, finhakket
fremgangsmåte

Ovn temp. 200° C

Lag marinaden til laksen. Ha soyasaus, oyster sauce, fiskesaus, sukker, hvitløk og chilisaus i en kjele. Kok opp og la småkoke noen minutter. Dra kjelen til side og la sausen avkjøle.

Skjær brokkoli i biter (stilken også) og legg i en food processor. Kjør til brokkolien er finhakket. Har du ikke food processor kan du hakke brokkolien for hånd. Alternativt kan du også bruke et rivjern.

Kok risen (gjerne i buljong) etter pakkens anvisninger.  Ha brokkolien i risen like før den er ferdigkokt og rør sammen. Brokkolien skal bare gjennomvarmes.

Thai laks og brokkoliris

Pensle laksen generøst med marinaden. Sett i varm og stek i ca. 10 minutter.

Server laksen med ris og resten av marinaden ved siden av.

Thai laks og brokkoliris

Da er det bare å håpe at det smaker!

 

 

Kommentarer

  • Reply Asiatisk laks med salat og ingefærdressing - Mat På Bordet 14. mai 2020

    […] thai laks med brokkoliris […]

  • Reply Sarah 28. april 2020

    Kjempegod! Mannen min mente det var den beste laksen han hadde smakt! Takk for oppskriften og en kjempefin blogg!

  • Reply Ton2 28. april 2020

    Hei! Laga denne middag i dag og den falt i smak hos barna også. Hadde i tillegg mango-og tomatsalat med koriander – prikken over ien

  • Reply Lindis 28. april 2020

    NAM! Dette ser fantastisk ut! Kan denne marinaden brukes til andre ting også? Dersom jeg lager litt mye. Eller kan den oppbevares i kjøleskapet noen dager???

    • Reply Mat På Bordet 14. mai 2020

      Hei Lindis
      Ja, bruke marinaden til kylling for eksempel 🙂
      Og ja, oppbevar den gjerne på glass i kjøleskapet noen dager.
      ina

  • Reply Lise 28. april 2020

    Det er veldig annonser som popper opp på bloggen din. Er det meningen? Er veldig styrete

    • Reply Mat På Bordet 28. april 2020

      Hei Lise
      Det stemmer at det er kommet annonser på bloggen – etter 10 år uten…
      Jeg har mistet en del oppdrag grunnet Covid-19 og ble nødt til å se meg om etter alternative inntektskilder. Jeg forstår at det er litt av en overgang fra ingen annonser til det som kanskje oppleves til tider som mye annonser. Det blir en liten testperiode fremover for å se hvor mange annonser det blir. Jeg har skjært ned 50% i antall annonser og blokkert en mengde annonser som ikke får lov til å bli vist på bloggen i det hele tatt. Det blir nok flere tilpasninger fremover slik at jeg får optimalisert inntekt i forhold til opplevelse av bloggen.
      Jeg håper du har forståelse for dette, og at annonser ikke hindrer deg i å bruke bloggen som før.
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »