Vegetarlasagne – med masse grønnsaker selvsagt

Vegetarlasagne

Her får du nok en oppskrift på vegetarlasagne fra meg!

Ja, for du trodde vel ikke at det bare finnes en variant? Denne varianten er smekkfull av grønnsaker. Gulrøtter, løk, squash og sopp for å være presis. Og før du rekker å tenke at, oi, det blir sikkert mye å skjære opp, så kan jeg forsikre deg om at det ikke er det. Alt skjæres raskt og greit opp med hjelp av en food processor.

Yes, en food processor er kjekt å ha vet du. I denne oppskriften for eksempel, kjører vi alle grønnsaker i den slik at de blir finhakket. Dvs. det blir ikke helt finhakket, men et sted mellom grovhakket og finhakket. Ta gjerne en titt på bildene i oppskriften under for å se hva jeg mener.

Fordelen er jo ikke bare at du sparer mye tid, men du får også en litt ‘kjøttaktig’ konsistens på tomatsausen (igjen, ta en titt på bildet i oppskriften under). Jeg er nå tilhører av å være ærlig med det jeg serverer, men om du har noen skeptikerer i huset (du vet, vegetarlasagne, isj….) trenger du nødvendigvis ikke si at lasagnen ikke inneholder kjøtt…

En annen liten vri i oppskriften er bruk av mascarpone i stedet for hvit saus (bechamelsaus). Dette er både lettvint og smakfullt, men også en dyrere variant. Skal du spare et sted, så lag hvit saus og dropp mascarponen. Bruk gjerne oppskriften på hvit saus som du finner i dette blogginnlegget.

Da er det bare å håpe at det frister å lage denne varianten også!

Vegetarlasagne

Flere oppskrifter på vegetarlasgne finner du her

Vegetarlasagne – 8-12 porsjoner

ingredienser
Tomatsaus
  • 1 squash
  • 250g aromasopp (eller annen sopp)
  • 2 løk
  • 6 hvitløksfedd
  • 3 gulrøtter
  • olivenolje til steking
  • salt, pepper
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 (400g) bokser hakkede tomater
  • 1 ss vellagret balsamico eddik
annet
  • 1 boks (250g) mascarpone
  • 2 hvitløksfedd
  • salt, pepper
  • 200g revet ost
  • 12-16 lasagneplater
fremgangsmåte

Ovn temp. 200°C

En ildfastform ca. 25×30 cm med en kant på min 6 cm.

Grovhakk sopp og squash og ha det opp i en food processor. Det kan være lurt å gjøre dette i to omganger da det er ganske store mengder der er snakk om. Kjør til du har en mellomting mellom grovhakket og finhakket (se bildene).

Grovhakk løk, gulrøtter og hvitløk og ha det oppi food processoren. Kjør til du har en mellomting mellom grovhakket og finhakket (se bildene).

Finn frem en stor stekepanne, gjerne med litt høy kant. Ha litt olje i panna og stek gulrøtter, løk og hvitløk over middelsvarme. Krydre med litt salt, pepper og oregano.

Når løken er myk tilsettes sopp- og squashblandingen. Fortsett å steke over middelsvarme og krydre igjen med salt, pepper og oregano.

Totalt steketid ligger på 10-15 minutter og volumet halveres omtrent under steketiden.

Rør inn hakkede tomater og la det koke opp. Rør inn balsamicoeddik og smak til med salt og pepper. Jeg liker også litt kick i min tomatsaus og tilsetter gjerne litt chili (eller aleppo pepper som jeg har elt dilla på) også.

Sausen din vil se sånn ut:

vegetarlasagne

Ha mascarpone i en skål og rør inn hvitløk. Smak til med salt. Om din mascarpone er veldig stiv kan du røre i litt melk for å løsne den noe. Du ønsker en kremost konsistens.

Så er det tid å sette sammen lasagnen.

Du skal ha 4 lag med tomatsaus. Fordel 1/4 av sausen i bunnen av den ildfaste formen din. Topp med lasagneplater. Knekk de gjerne til mindre biter om de ikke passer helt.

Topp med 1/4 av tomatsausen, så 1/3 av mascarpone og 1/3 av osten.

Topp med lasagneplater og fortsett med samme oppbygging.

Avslutt med et lag med tomatsaus, mascarpone og ost.

vegetarlasagne

Dekk lasagne med folie og sett i varm ovn. Stek i 40 minutter med folien på.

Fjern folien og stek 5-10 minutter til.

Ta vegetarlasagnen ut av ovnen og la det hvile 10-15 minutter før servering.

vegetarlasagne

Skjær lasagnen i ruter

vegetarlasagne

og server gjerne med en god grønn salat til.

vegetarlasagne

Denne lasagnen overbeviste flere familiemedlemmer at kjøtt var slettes ikke nødvendig for å lage en god lasagne.

 

vegetarlasagne

Spent på å høre hva du synes om den!

Kommentarer

  • Reply Nina Berge 3. mars 2021

    Veldig god lasagne som alle i familien likte. Denne skal jeg lage flere ganger!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »