Nydelig vegetarlasagne servert i like nydelige porsjonsformer fra Pillivuyt passer såvel til hverdag som til fest!
I anledning Pillivuyt’s 200 års jubileum har jeg utviklet en oppskrift som passer til 6 ildfaste porsjonsformer fra Pillivuyt. Jeg var så heldig å kunne besøke fabrikken i høst, om du har lyst å se noen bilder derfra kan du se de i dette innlegget.
Disse formene er fra serien Toulouse (kanskje min favorittserie) og jeg falt pladask for de små ildfaste formene. Det er nemlig litt stas å få maten sin servert i en form som er helt for deg selv.♥
Det er selvsagt ikke bare til lasagne disse porsjonsformene kan brukes. Lag hva som helst av gratenger – fiskegrateng, makaronigrateng, tacograteng, osv i de eller lag egne porsjoner av fløtegratinerte poteter for for eksempel. Porsjonsfomene kan også brukes som serveringsskåler for grønnsaker, brød, dipper eller sauser, osv. Her er det bare å bruke fantasien.
Formene er ikke bare fine å se på, de er meget brukervennlige. Fordi formene brennes ved et ekstremt høyt temperatur tåler de omtrent alt av varme, og ikke minst termisk sjokk. Formen tåler å gå fra -30°C til +350°C som vil si at du lett kan ta de rett fra frysen og sette de i en god og varm ovn. Veldig praktisk om du har fryst ned noen lasagner og ønsker å få de raskt på bordet.
Den høye brenntemperaturen gir også en svært hard og tett glasur. Den tette glasuren gir en non-stick effekt og matvarer setter seg derfor ikke fast i formene. Herlig å måtte slippe å bløtlegge former før de settes i oppvaskmaskinen. Og ja, Pillivuyt formene tåler selvsagt også oppvaskmaskinen.
Men, la oss komme tilbake til denne oppskriften på vegetarlasagne. Du kan selvsagt lage lasagnen i en stor form (denne for eksempel) men, som sagt, det er noe stas med en form per person.
Lasagnen anbefales! En god tomatsaus er avgjørende men ikke vanskelig å lage. Mens tomatsausen koker ned lager du spinatblandingen. Så er det bare snakk om å sette sammen lasagnen, lag på lag med gode ingredienser. Ta gjerne en titt på videoen nederst i innlegget for å se hvordan lasagnen lages.
Vil du ikke steke lasganen med det samme er det bare å pakke de inn og sette de kjølig til du trenger de. Og skal du ikke spise alle med en gang kan du som nevnt tidligere, steke de og oppbevare de godt pakket i frysen til du trenger de.
Tenk så kjekt å komme hjem og hente ut hjemmelaget ferdiglaget middag fra frysen, sette de i ovnen og bare vente til de er ferdige. Det er digg det!
Likte du tallerkenen under formen? Den er også fra Pillivuyt – du finner den her.