Vegetarlasagne med spinat og ricotta

Vegetarlasagne med spinat og ricotta

Nydelig vegetarlasagne servert i like nydelige porsjonsformer fra Pillivuyt passer såvel til hverdag som til fest!

I anledning Pillivuyt’s 200 års jubileum har jeg utviklet en oppskrift som passer til 6 ildfaste porsjonsformer  fra Pillivuyt. Jeg var så heldig å kunne besøke fabrikken i høst, om du har lyst å se noen bilder derfra kan du se de i dette innlegget.

Disse formene er fra serien Toulouse (kanskje min favorittserie) og jeg falt pladask for de små ildfaste formene. Det er nemlig litt stas å få maten sin servert i en form som er helt for deg selv.♥

Det er selvsagt ikke bare til lasagne disse porsjonsformene kan brukes. Lag hva som helst av gratenger – fiskegrateng, makaronigrateng, tacograteng, osv i de eller lag egne porsjoner av fløtegratinerte poteter for for eksempel. Porsjonsfomene kan også brukes som serveringsskåler for grønnsaker, brød, dipper eller sauser, osv. Her er det bare å bruke fantasien.

Formene er ikke bare fine å se på, de er meget brukervennlige. Fordi formene brennes ved et ekstremt høyt temperatur tåler de omtrent alt av varme, og ikke minst termisk sjokk. Formen tåler å gå fra -30°C til +350°C som vil si at du lett kan ta de rett fra frysen og sette de i en god og varm ovn. Veldig praktisk om du har fryst ned noen lasagner og ønsker å få de raskt på bordet.

Den høye brenntemperaturen gir også en svært hard og tett glasur. Den tette glasuren gir en non-stick effekt og matvarer setter seg derfor ikke fast i formene. Herlig å måtte slippe å bløtlegge former før de settes i oppvaskmaskinen. Og ja, Pillivuyt formene tåler selvsagt også oppvaskmaskinen.

Men, la oss komme tilbake til denne oppskriften på vegetarlasagne. Du kan selvsagt lage lasagnen i en stor form (denne for eksempel) men, som sagt, det er noe stas med en form per person.

Lasagnen anbefales! En god tomatsaus er avgjørende men ikke vanskelig å lage. Mens tomatsausen koker ned lager du spinatblandingen. Så er det bare snakk om å sette sammen lasagnen, lag på lag med gode ingredienser. Ta gjerne en titt på videoen nederst i innlegget for å se hvordan lasagnen lages.

Vil du ikke steke lasganen med det samme er det bare å pakke de inn og sette de kjølig til du trenger de. Og skal du ikke spise alle med en gang kan du som nevnt tidligere, steke de og oppbevare de godt pakket i frysen til du trenger de.

Tenk så kjekt å komme hjem og hente ut hjemmelaget ferdiglaget middag fra frysen, sette de i ovnen og bare vente til de er ferdige. Det er digg det!

Vegetarlasagne med spinat og ricotta

Likte du tallerkenen under formen? Den er også fra Pillivuyt – du finner den her.

Vegetarlasagne med spinat og ricotta – 6 porsjonsformer

ingredienser
Tomatsaus
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss god olivenolje
  • 2 bokser (á 400g) hakkede tomater
  • 2-3 friske basilikumkvister
Ricotta- og spinatfyll
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • olivenolje
  • 400g frisk spinat, vasket og renset (fjerne grove stilker)
  • 500g ricotta (2 bokser)
  • 2 egg
  • 100g revet parmesanost
  • muskattnøtt, salt, pepper
til lasagnen
  • ca. 400g lasagneplater
  • 100g mozzarella
  • 50g revet parmesanost
  • frisk basilikum
fremgangsmåte

Her videoen som viser i korte drag hvordan du lager lasagnen:

Lag tomatsausen.

Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha tomatene i stekepannen og la det få et oppkok. Slå ned varmen slik at det småkoker. Legg frisk basilikum på toppen og la det småkoke 20 minutter. Fisk ut basilikum og smak til med salt og pepper.

Lag ricotta- og spinatfyllet.

Stek hvitløk over middelsvarme i olivenolje til gylden. Ha spinaten oppi og stek videre til spinaten har falt sammen. Slå spinaten over i en sil og klem ut mest mulig vann.

Grovhakk spinaten når den er avkjølt.

Ha ricotta, egg, grovhakket spinat, parmesanost, litt muskatnøtt, salt og pepper i en bolle og rør sammen.

Nå har du alt du trenger for å sette sammen lasagnen.

Vegetarlasagne med spinat og ricotta

Finn frem 6 stykk Toulouse fat 16x11cm fra Pillivuyt.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene.

Vegetarlasagne med spinat og ricotta

Legg en lasagne plate på toppen. Om den er for stor knekker du den slik at den passer.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene.

Fordel halvparten av ricottablandingen blant formene.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene.

Topp med lasagneplater.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene.

Fordel 1/3 av tomatsausen på toppen av der igjen.

Topp med resten av ricottablandingen.

Fordel en tredjedel av tomatsausen i bunnen av formene.

Ha siste lag med lasagneplater på toppen av ricottablandingen.

Fordel resten av tomatsausen på toppen.

Riv mozzarella og fordel den og parmesanosten jevnt blant formene. Pynt med frisk basilikum om ønsket.

Ha siste lag med lasagneplater på toppen av ricottablandingen. Fordel resten av tomatsausen på toppen.

Dekk lasagnene med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn. Stek i 35-40 minutter.

Stek noen minutter uten aluminiumsfolie om du ønsker litt farge på toppen.

Ha siste lag med lasagneplater på toppen av ricottablandingen. Fordel resten av tomatsausen på toppen.

La lasagnene stå 5 minutter før servering.

Pynt gjerne med mer basilikum og nykvernet pepper.

Ha siste lag med lasagneplater på toppen av ricottablandingen. Fordel resten av tomatsausen på toppen.

Lasagne som ikke spises kan fryses. La den komme til romtemperatur før du setter den i frysen.

Formen tåler å gå rett fra frysen inn i varm ovn. Alternativt kan du la lasagnen tine før du setter den i ovnen.

Beregn 30-40 minutter i ovnen for at den skal bli gjennomvarm.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Pillivuyt og Jernia. 

Se noe av Pullivuyt sortimentet (mer i butikk) hos Jernia her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »