Sprøe og saftige kyllingvinger – ikke sant at du fikk lyst på det nå?
Jeg har vært fristet til å kjøpe kyllingvinger en stund nå, og nå måtte jeg bare. Det er masse man kan gjøre med kyllingvinger – marinader, sauser, dipper, og så videre, men det mangler en oppskrift her på bloggen på skikkelig sprøstekte kyllingvinger, stekt i ovnen.
Et raskt søk på nettet ga meg også en ‘hemmelig’ ingrediens som garanterte sprøe kyllingvinger uten at de måtte friteres. Bakepulver!
Ja, bakepulver. Nå er ikke fysikk eller kjemi min sterke side, men bakepulveret reagerer med skinnet som igjen gir sprø og gyllen skorpe, sånn enkelt forklart.
Det måtte bare prøves. Bakepulver ble behørig blandet med krydder og fordelt jevnt på kyllingvingene. Rett i ovnen gikk de og jammen ble de ikke sprøe og fine. Skikkelig sprøe og fine!
Kyllingvinger ble servert med ris, salat og en rømmedressing og gikk ned på høykant. Lurer på om ikke dette skal bli en sommerfavoritt for dette var ikke bare godt, men veldig lett å lage.
Glad i kyllingvinger? Her har du flere oppskrifter:
Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Dette er for lang tid i ovnen – 15 min på begge sider er nok. Man kan jo også ta ut èn og sjekke. Kyllingvinger varierer også mye i størrelse.