Her får du en herlig oppskrift på squashpai – uten bunn!
Man kan argumentere for at dette er en omelett, men utgangspunktet mitt var å lage en pai. Så bestemte jeg meg for å ikke lage bunnen (sparte litt tid på det gitt) og dermed ble det en squashpai uten bunn.
Savnet vi bunnen? Egentlig ikke. Men om du skulle føle for en bunn så er det bare å lage en enkel bunn og bruke oppskriften som fyll til paien. Alternativt kan du servere noe godt brød til. Gjerne eltefritt….
Jeg er ikke så veldig tilhenger av masse forskjellig kjøkkenutstyr, men jeg gikk en gang til innkjøp av en spiralizer, og den har jeg brukt her. Disse spaghetti-lignende strenger av squash er litt morsomme å spise og gjør paien visuelt interessant.
Har du ikke en spiralizer kan du skjære squashen på langs i tynne skiver og så skjære de i tynne staver. Det er heller ikke noe problem å bruke en ostehøvel og skjære squashen i tynne skiver eller å bruke en rivjern og rive squashen grovt i stedet.
Det er dog viktig at du får ut en del væske ut av squashen, uavhengig av hvordan du skjærer den, slik at ikke paien blir for ‘våt’. Dette gjøres i to omganger. Først så saltes squashen for å trekke ut væske. Squashen klemmes så mellom hendene og rulles så i et håndkle for å få den så ‘tørr’ som mulig.
Paien er saftig og god og kan spises varm, lunken eller kald.
Rester kan gjerne varmes opp dagen etter eller bli med til lunsj i matpakka.
Lurer du på hva annet godt du kan lage med squash, kan jeg også foreslå følgende oppskrifter:
Har du lyst å lage squashpai med bunn kan jeg anbefale at du prøver denne fantastiske paien (klikk på bildet for å komme til oppskriften).