Squashpai uten bunn – eller er det en omelett?

Squashpai uten bunn!

Her får du en herlig oppskrift på squashpai – uten bunn!

Man kan argumentere for at dette er en omelett, men utgangspunktet mitt var å lage en pai. Så bestemte jeg meg for å ikke lage bunnen (sparte litt tid på det gitt) og dermed ble det en squashpai uten bunn.

Savnet vi bunnen? Egentlig ikke. Men om du skulle føle for en bunn så er det bare å lage en enkel bunn og bruke oppskriften som fyll til paien. Alternativt kan du servere noe godt brød til. Gjerne eltefritt….

Jeg er ikke så veldig tilhenger av masse forskjellig kjøkkenutstyr, men jeg gikk en gang til innkjøp av en spiralizer, og den har jeg brukt her. Disse spaghetti-lignende strenger av squash er litt morsomme å spise og gjør paien visuelt interessant.

Har du ikke en spiralizer kan du skjære squashen på langs i tynne skiver og så skjære de i tynne staver. Det er heller ikke noe problem å bruke en ostehøvel og skjære squashen i tynne skiver eller å bruke en rivjern og rive squashen grovt i stedet.

Det er dog viktig at du får ut en del væske ut av squashen, uavhengig av hvordan du skjærer den, slik at ikke paien blir for ‘våt’. Dette gjøres i to omganger. Først så saltes squashen for å trekke ut væske. Squashen klemmes så mellom hendene og rulles så i et håndkle for å få den så ‘tørr’ som mulig.

Paien er saftig og god og kan spises varm, lunken eller kald.

Rester kan gjerne varmes opp dagen etter eller bli med til lunsj i matpakka.

Squashpai uten bunn

Lurer du på hva annet godt du kan lage med squash, kan jeg også foreslå følgende oppskrifter:

Har du lyst å lage squashpai med bunn kan jeg anbefale at du prøver denne fantastiske paien (klikk på bildet for å komme til oppskriften).

Squashpai

Squashpai uten bunn – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 3 squash (ca. 1 1/2 kg)
  • 1 ts salt
  • 1 løk i fine skiver
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 7 egg
  • 100ml melk
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ss finhakket frisk oregano
  • 2 ss grovhakket soltørkede tomater
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°

En paiform eller annen ildfast rundform, diam. ca. 24 cm.

Bruk en spiralizer og skjær squashen i strimler.

Strø med salt, bland og la de renne av i ca. 20 minutter.

Squashapi uten bunn

Klem squashen mellom hendene og få ut så mye væske som du kan.

Fordel squashen på et rent kjøkkenhåndkle. Rull sammen håndkleet og press godt for å få squashen så tørr som mulig.

Stek løken i litt olje mens squashen renner av. Tilsett hvitløken når løken er myk, og stek noen minutter til. Sett til side.

Forbered resten av ingrediensene.

Pisk egg og melk sammen i en bolle. Ha oppi squash og den noe avkjølte løken og hvitløken.

Tilsett parmesan, frisk oregano, soltørkede tomater og litt pepper.

Bland sammen og hell oppi formen.

Fordel blandingen jevnt i formen med hjelp av en gaffel og sett i varm ovn.

Squashapi uten bunn

Stek i ca. 40 minutter eller til den er gjennomstekt og har fått litt farge.

Squashapi uten bunn

Server mens varmt eller la det avkjøle før servering.

Squashapi uten bunn

Varm gjerne opp rester neste dag eller pakk den inn som matpakke.

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »