Digge 🌶️ tacosnurrer 🌶️ – med litt kick 🌶️

Digge tacosnurrer - med litt kick 🌶️

Superdigge tacosnurrer med litt kick er noe alle bør ha tilgjengelig i frysen!

For tenk så deilig å kunne bare hente ut en tacosnurr eller to, tine den i ovnen og spise, enten til lunsj, som et mellommåltid eller til kvelds, (hørte jeg frokost?…..)

For ikke å snakke om at tacosnurrer er godt som tilbehør. Til en suppe for eksempel, eller en gryterett, eller en salat – gjerne med en texmex vri.

Akkurat disse ble laget til en fest, der det egentlig ikke var planlagt å servere mat (bare drikke…..). Men så følte nor for å trå til og tilby å lage noe mat. Sorry, men jeg kunne rett og slett ikke la være. Dessuten er det hyggelig å lage mat til anledninger.

Det er ingen fiksfakserier med disse snurrene. Du lager en gjærdeig (den kunne likså godt ha vært eltefritt) og lager en fyll. Fyllet i denne oppskriften består av en god blanding av kjøtt og grønnsaker og bønner. Mest grønnsaker og bønner. Om du vil sløyfe kjøttet helt, er ikke det noe problem – bruk desto mer grønnsaker og bønner for å kompensere.

Kick kommer fra en kombinasjon av rød chili (der jeg har vagt å beholde frøene) og krydder. Smak deg gjerne frem. Smak på fyllet etter et du har blandet inn både ost, vårløk og koriander – det skal smake spicy! Ikke vær redd for at det smaker for spicy, fyllet skal rulles inn i brøddeig og det vil balansere smaken.

Digge tacosnurrer - med litt kick 🌶️

Om ikke tacosnurrer frister, kan kanskje en av disse oppskriftene gjøre susen…

Digge tacosnurrer – med litt kick 🌶️ – ca. 25 snurrer

ingredienser
brøddeig
  • 1 kilo hvetemel
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 650ml vann
tacofyll
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød chili (med frø), finhakket
  • 400g kjøttdeig (gjerne økologisk)
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts meksikansk chilipulver*
  • 1 ts salt
  • 1 boks (400g) røde eller svarte bønner
  • 1 boks (200g) mais
  • 4 ss tomatpurée
  • 200g revet cheddarost
  • 200g revet mozzarellaost
  • 5 vårløk, finhakket
  • 1 liten potte frisk koriander, finhakket
topping
  • 1 egg til pensling
  • ost (valgfritt)
  • chilipulver (valgfritt)
fremgangsmåte

*meksikansk chili er en blanding av krydder – chili, spisskummen, oregano og annet.

Ovn temp 200° C.

Lag deigen.

Rør hvetemel, tørrgjær og salt sammen.

Bruker du kjøkkenmaskin kan du helle oppi vannet mens maskinen går. La maskinen elte i 10-15 minutter til du har en glatt og smidig deig.

Lager du deigen for hånd rører du inn vannet. Hell deigen over på en melet flate og elt for hånd i 15-20 minutter til du har en glatt og smidig deig.

Dekk deigen til og la den heve et lunt sted til doblet i størrelse.

Lag tacofyllet.

Stek løk og gulrøtter i litt olje til løken er myk.

Skyv løken og gulrøttene til side og ha oppi kjøttdeigen. Bryt den i mindre biter og la den steke i ro til den begynne å få litt farge.

Ha hvitløk, chili, krydder og salt oppi og vend alt sammen mens du fortsetter å steke.

Hell laken av bønner og mais og skyll raskt i kaldt vann. Ha oppi stekepannen og stek til de er gjennomvarme.

Tilsett tomat purée og rør inn.

Smak. Ha oppi mer krydder om det ikke er spicy nok.

Sett til side og la fyllet avkjøle.

Fortsett med oppskriften når deigen er hevet og fyllet er avkjølt.

Ha fyllet i en bolle. Ha vårløk og frisk koriander oppi (jeg finhakker stilkene og grovhakker bladene).

Ha osten oppi og rør godt sammen.

Smak! Dette er siste sjanse for å tilsette mer krydder eller salt.

Kjevl deigen ut til en firkant på ca. 50x70cm.

Hell fyllet på deigen og fordel jevnt utover.

Jeg liker å holde ca. 1 cm nederst og 5-6 øverst fri for fyll slik at det ikke tyter ut når jeg ruller deigen sammen.

Rull deigen sammen til en stram pølse.

Digge tacosnurrer - med litt kick

Skjær pølsen i jevnstore skiver på 2-3 cm tykkelse og sett på et bakebrett.

Jeg fylte et stort bakebrett med 20 snurrer,

Digge tacosnurrer - med litt kick

og et mindre form med 6 snurrer.

Dekk til snurrene og la de heve et lunt sted 1 times tid.

Pensle toppene med egg og strø med ost og chilipulver.

Sett snurrene i varm ovn og stek i 15-20 minutter til de har fått fin farge og er gjennomstekte.

Digge tacosnurrer - med litt kick

Det ser godt ut ikke sant?

Digge tacosnurrer - med litt kick

La tacosnurrene gjerne avkjøle på rist.

Spis de gjerne mens de fortsatt er lunkne eller frys de til senere.

Digge tacosnurrer - med litt kick

Håper dette frister!

Digge tacosnurrer - med litt kick

 

 

 

 

Kommentarer

  • Reply Maia 12. november 2021

    Ser nydelig ut. Må testes
    Kan jeg bytte ut hvetemelet med noe grovere? Bruker jeg da samme mengden?

    • Reply Mat På Bordet 24. november 2021

      Ja, det kan du.
      Når det gjelder vann så må du nesten se det litt an.
      Grovere meltyper krever generelt litt mer vann. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »