Eltefritt ølbrød eller Guinnessbrød som du også kan kalle den, forbeholdt at du bruke Guinness, er en av mine favorittbrød fra boken min Eltefri bakst.
Dette er en utrolig saftig brød med nydelig farge (takket være ølet), spettet med nøtter. Nøtter er et tilvalg. Om du ikke ønsker eller tåler nøtter kan de sløyfes, men det anbefales. Varmt.
Jeg har bakt brødet med andre typer øl, men synes Guinness gir absolutt best resultat. Du må gjerne eksperimentere med andre øl du og, om du føler for det. Bruk gjerne litt mørke øl for best resultat.
Og hva passer brødet til? Vel, jeg synes det er et godt ‘all round’ brød. Dvs at den passer godt til å lage nydelige smørbrød med, gjerne med litt sterke oster eller spekemat. Ost og chutney tenker jeg hadde vært en god kombinasjon for eksempel. Eller spekemat, sennep og syltet agurk eller beter hadde vært en god kombinasjon også.
Litt godt smør på, servert til supper og gryteretter eller heller aldri feil
Vil du prøve deg på flere eltefrie oppskrifter, kan du gjerne prøve deg på en av disse:
Og lurer du på hva fordelene med å bake eltefritt er, kan du lese dette.
Obs, jeg hadde i nøttene når jeg lagde deigen, ser de skulle vært i når den er ferdig hevet. Går det bra likevel?