15 minutters chiligryte med bønner – chili sin carne

15 minutters chiligryte med bønner - chili sin carne

Det tar deg 15 minutter å diske opp med en nydelig chiligryte med bønner! Perfekt for travle hverdager, ikke sant!

Krydder og tilbehør er viktige elementer her for å sikre spennende og tydelige smaker. Jeg bruker chilipulver (meksikansk) og spisskummen, men hvitløk og frisk chili er like viktig.

Når det gjelder tilbehør kan du bruke det du vanligvis hadde servert til en texmex middag – avokado, lime og rømme for eksempel. Litt ekstra chili (eller chilisaus) er også godt til. Frisk koriander føler jeg er et must….

Chiligryta kan serveres uten annet tilbehør, men har du lyst å spe det litt ut, server det gjerne med ris. Husk å sette over risen samtidig, slik at både risen og chiligryta blir ferdig samtidig.

Vil du gjør litt mer ut av det, kan du servere de med noen deilige quesadillas. Prøv denne varianten med ost og korianderpesto – eller disse med tunfisk.

Når det gjelder bønner så står du fritt til å bruke det du har. Dette kan være en fin anledning til å bruke opp forskjellige kartonger med bønner som du har i skuffen. Jeg har brukt røde bønner, borlotti bønner og røde linser. Men, som sagt, bruk gjerne det du har!

15 minutters chiligryte med bønner - chili sin carne

15 minutters chiligryte med bønner – chili sin carne – 2-4 porsjoner

ingredienser
Chiligryte med bønner
  • 1 løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 grønn eller rød chili, finhakket
  • 1 ss chilipulver (meksikansk)
  • 1 ss spisskummen
  • 1 boks røde bønner*
  • 1 boks borlotti bønner*
  • 1 boks røde linser*
  • 1 boks hakkede tomater
  • salt, pepper
  • en liten bunt frisk koriander, finhakk stilkene, grovhakk bladene
Server gjerne med (forslag)
  • ris
  • quesadillas (lenker i innledningen)
  • lime
  • chili i fine skiver
  • frisk koriander
  • rømme
  • avokado
  • chilisaus
fremgangsmåte

*les hva jeg skriver om bønner innledningsvis

Stek løk i litt olje til myk.

Tilsett hvitløk, chili, chilipulver og spisskummen og stek en minutt eller to.

Hell av laken fra bønner og linser og skyll. Ha halvparten oppi stekepannen og mos de lett mens de steker.

Tilset litt mer olje om du føler at det er nødvendig.

Tilsett hakkede tomater og rør inn.  La det koke opp.

Tilsett resten av bønnene og linsene og rør inn. Spe på med litt vann om du synes det er litt tørt.

Smak til med salt og pepper.

Rør inn hakket frisk koriander.

Og så er det bare å servere!

15 minutters chiligryte med bønner - chili sin carne

Her har jeg servert med ris, noen skiver avokado, en liten limebit, noen ekstra skiver chili og frisk koriander.

Så godt! Og så raskt og enkelt å lage.

15 minutters chiligryte med bønner - chili sin carne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »