
Det tar deg 15 minutter å diske opp med en nydelig chiligryte med bønner! Perfekt for travle hverdager, ikke sant!
Krydder og tilbehør er viktige elementer her for å sikre spennende og tydelige smaker. Jeg bruker chilipulver (meksikansk) og spisskummen, men hvitløk og frisk chili er like viktig.
Når det gjelder tilbehør kan du bruke det du vanligvis hadde servert til en texmex middag – avokado, lime og rømme for eksempel. Litt ekstra chili (eller chilisaus) er også godt til. Frisk koriander føler jeg er et must….
Chiligryta kan serveres uten annet tilbehør, men har du lyst å spe det litt ut, server det gjerne med ris. Husk å sette over risen samtidig, slik at både risen og chiligryta blir ferdig samtidig.
Vil du gjør litt mer ut av det, kan du servere de med noen deilige quesadillas. Prøv denne varianten med ost og korianderpesto – eller disse med tunfisk.
Når det gjelder bønner så står du fritt til å bruke det du har. Dette kan være en fin anledning til å bruke opp forskjellige kartonger med bønner som du har i skuffen. Jeg har brukt røde bønner, borlotti bønner og røde linser. Men, som sagt, bruk gjerne det du har!
