Sjokoladekake på 1,2,3 – perfekt når det skal gå litt raskt!

Sjokoladekake på 1,2,3

Sjokoladekake på 1,2,3 kan redde en hver anledning! Ja, for denne kan du virkelig diske opp med på null komma niks, eller 1,2,3 om du fortrekker….

Selve kakerøren innebærer ikke mer arbeid enn å måle opp og blande de tørre ingrediensene. Det er steg 1.

Steg 2 innebærer at du blander de våte ingrediensene sammen. Og bare sånn at det er sagt, her er det heller ikke noe smelting eller annet fancy som skal til – bare oppmåling og blanding.

Og steg 3 har du kanskje gjettet allerede. Ja! Bland det tørre med det våte. Og det er det hele. Like enkelt som å lage en ‘posekake’ eller kake fra kakemiks.

Smaken vil jeg påstå er mye bedre enn en posekake også. Mandler bidrar til at den blir ekstra saftig og den er ikke altfor søt. Glasuren (som også er enkel å lage) er prikken over i’en. Kaken er rett og slett en innertier uten at du har måttet hente frem kjøkkenmaskinen eller brukt komfyren.

Så, neste gang du trenger en kake og det skal gå raskt – lag denne!

Oppskriften kan gjerne ganges opp om du ønsker en større kake, men personlig liker jeg kaker som ikke er så altfor store. Men, skal det være til en større anledning kan du selvsagt lage større – eller flere om du fortrekker. Lager du flere kan du gjerne også stable de oppover hverandre for å lage en ordentlig festkake, med glasur mellom lagene.

Sjokoladekake på 1,2,3

Du finner mange gode sjokoladekaker her på bloggen, her får du noen smakebiter:

Sjokoladekake på 1,2,3

ingredienser
sjokoladekake
  • 100g hvetemel
  • 50g mandelmel
  • 25g kakao
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 100g sukker
  • 50ml rapsolje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 beger rømme (150g)
sjokoladeglasur
  • 40g smør eller margarin
  • 30g kakao
  • 150g melis
  • 50ml melk
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

En rund kakeform, diam. 20cm, smurt og kledd med bakepapir.

Sett på ovnen og gjør klar kakeformen.

Bland hvetemel, mandelmel, kakao, natron og bakepulver sammen i en skål.

Pisk egg og sukker lett sammen. Rør inn rapsolje og vaniljeekstrakt. Rør eller pisk inn rømme.

Ha det våte i det tørre og rør sammen til en glatt røre. Hell oppi formen og sett i varm ovn.

Stek i ca. 40 minutter.

La kaken avkjøle en 10 minutters tid i formen før du vender den ut og lar den avkjøle helt på rist.

Lag glasuren når kaken er helt avkjølt.

Sjokoladekake på 1,2,3

Smelt smøret eller margarinen.

Rør inn kakao og melis. Hell i melk litt om litt til du har ønsket konsistens på glasuren (det kan hende du ikke trenger alt, eller trenger litt mer).

Hell glasuren over kaken og fordel den jevnt utover. Som du kan se på bildet, liker jeg å kun ha glasur på toppen. Det er dog nok glasur til å dekke siden også også om du ønsker. Pynt med sølvkuler eller annet om du ønsker.

Sjokoladekake på 1,2,3

Oppbevar gjerne kaken kjølig om den ikke skal spise med det samme.

Ta den frem en time før servering slik at den kommet til romtemperatur.

Sjokoladekake på 1,2,3

Da håper jeg at denne kaken gjør lykke hjemme hos deg også!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »