Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og peanøttdressing

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og peanøttdressing

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing er det jeg laget når jeg grublet over hva godt jeg kunne lage med det herlige kalkunkjøttet jeg hadde til overs fra helgen.

Jeg hadde opprinnelig tenkt å lage bang, bang kalkun (sjekk oppskriften her , men se gjerne bort fra litt dårlige bilder. De skal etterhvert erstattes med bedre, men akkurat nå fikk jeg lyst å lage en litt annen variant).

Salaten trenger selvsagt ikke å lages med kalkunkjøtt – kyllingkjøtt hadde fungert like godt. Og jeg vil nærmest oppmuntre deg til å kjøpe en litt for stor kalkun eller kylling, nettopp for å kunne diske opp med denne nydelige salaten.

Salaten er frisk og god med en litt asiatisk og litt spicy dressing.

Oppskriften på salaten må du gjerne tilpasse – mengder er oppgitt ettersom hva jeg hadde tilgjengelig. Bruk mer eller mindre av hver ingrediens, eller sløyf noe om du ikke liker eller tåler det.

Skulle du ikke tåle nøtter, kan du gjerne bruke dressingen i oppskriften på bang, bang kalkun. Det blir helt supert det og.

Vil du at salaten metter litt mer, foreslår jeg å blande inn litt egg- eller risnudler. Bland de gjerne med litt peanøttdressing før du har de i salaten, slik at de får litt smak.

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing

Frister det ikke å lage denne salaten kan jeg også anbefale denne kyllingsalaten som du kan bruke som pålegg. Den er også god med kalkunkjøtt….

Vil du lage en varm rett med restekylling eller -kalkun, anbefaler jeg denne oppskriften.

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing – ca. 4 porsjoner

ingredienser
kylling-/kalkunsalat
  • 1 crispisalat
  • 3-4 gulrøtter
  • 1/2 agurk
  • 50g sukkererter
  • ca. 500g kylling- eller kalkunrester
  • 2-3 vårløk
  • en håndfull peanøtter
  • frisk koriander
  • frisk mynte
peanøttdressing
  • 50g peanøttsmør, gjerne crunchy
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts riseddik
  • 1 hvitløksfedd, finrevet eller finhakket
fremgangsmåte

Lag peanøttdressingen.

Bland alle ingrediensene (hold litt tilbake på Sriracha og soyasaus) og smak. Tilpass med mer Sriracha eller soyasaus.

Sett til side.

Lag salaten.

Skjær crispisalat i strimler.

Riv eller skjær gulrøtter i strimler.

Riv eller skjær agurken i strimler.

Jeg brukte en mandolin med en julienne innsats for å skjære opp gulrøtter og agurk, noe lignende denne.

Skjær sukkerterter i strimler.

Riv eller skjær kylling eller kalkun i strimler og bland salaten sammen.

Topp med vårløk (skjær de på skrått i tynne skiver), knuste peanøtter, frisk koriander og mynte .

 

Salaten din er klar for servering!

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing

Sett frem salat og dressing slik at alle kan forsyne seg selv.

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing

Sjekk den deilige restemiddagen altså!

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing

Som jeg skrev innledningsvis kan du gjerne bland  egg- eller risnudler inn i salaten om du ønsker at den metter litt mer.

Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »