Kalkun-/kyllingsalat med kalkun-/kyllingrester og en spicy peanøttdressing er det jeg laget når jeg grublet over hva godt jeg kunne lage med det herlige kalkunkjøttet jeg hadde til overs fra helgen.
Jeg hadde opprinnelig tenkt å lage bang, bang kalkun (sjekk oppskriften her , men se gjerne bort fra litt dårlige bilder. De skal etterhvert erstattes med bedre, men akkurat nå fikk jeg lyst å lage en litt annen variant).
Salaten trenger selvsagt ikke å lages med kalkunkjøtt – kyllingkjøtt hadde fungert like godt. Og jeg vil nærmest oppmuntre deg til å kjøpe en litt for stor kalkun eller kylling, nettopp for å kunne diske opp med denne nydelige salaten.
Salaten er frisk og god med en litt asiatisk og litt spicy dressing.
Oppskriften på salaten må du gjerne tilpasse – mengder er oppgitt ettersom hva jeg hadde tilgjengelig. Bruk mer eller mindre av hver ingrediens, eller sløyf noe om du ikke liker eller tåler det.
Skulle du ikke tåle nøtter, kan du gjerne bruke dressingen i oppskriften på bang, bang kalkun. Det blir helt supert det og.
Vil du at salaten metter litt mer, foreslår jeg å blande inn litt egg- eller risnudler. Bland de gjerne med litt peanøttdressing før du har de i salaten, slik at de får litt smak.
Frister det ikke å lage denne salaten kan jeg også anbefale denne kyllingsalaten som du kan bruke som pålegg. Den er også god med kalkunkjøtt….
Vil du lage en varm rett med restekylling eller -kalkun, anbefaler jeg denne oppskriften.