En superenkel rød currysuppe er det du kan diske opp med på litt kjølige dager!
Og ja, den er enkel og rask å lage!
Kylling og løk stekes litt i currypaste og krydder før den får besøk av kokosmelk og buljong. Så får den lov til å småkoke til kyllingen er gjennomkokt. Det tar bare 10 minutter.
Mens kyllingen koker, tilbereder du grønnsakene. Og her tar du virkelig det du har. Gulrøtter, paprika, brokkoli, sukkererter, spinat – her er det mye som kan passe med suppen.
Når kyllingen er gjennomkokt (og grønnsakene ferdig oppkuttet) har du oppi grønnsakene. Så skjærer du kyllingen i mindre biter, har det oppi suppen igjen og smaker den til med fiskesaus og ev. litt salt.
Og det var det!
Du kan gjerne koke litt ris eller nudler samtidig og servere med suppen, men det er strengt talt ikke nødvendig.
Og så kan du pimpe den med lime, frisk koriander og chili. Men, det er også strengt talt ikke nødvendig.
Så der har du det.
En superenkel, nydelig suppe med masse smak som du lett kan diske opp med i hverdagen.
Yum, ikke sant?
Er du glade i gode, raske middager så har jeg selvsagt flere oppskrifter på lur her på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:
- 15 minutters chiligryte med bønner – chili sin carne
- kremet laksegryte med spinat og soltørkede tomater
- lettvinte nudler med hvitløk
- karrisuppe på 10 minutter
- one pot pasta med kjøttsaus
- spicy kylling med papriak og ananas
Utrolig god suppe, jeg hadde hverken fishsaus eller sitrongress, men det ble veldig godt for det. Brukte biter av ferdig grillet kylling og tilsatte også aromasopp. Smakte himmelsk.