Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Spicy kylling med ananas og paprika

Spicy kylling med ananas og paprika

Her har du en super middag for hverdagen – spicy kylling med paprika og ananas!!

Prinsippet er enkelt. Man lager en litt spicy marinade og blander med kylling, ananas, paprika og løk. Det hele fordeles i en stor langpanne, settes i ovnen (bruke varmluft + grillfunksjonen om du har det) og la det steke.

Ris kokes mens kyllingen står i ovnen. Bruk gjerne fullkornsris og kok den gjerne i kyllingbuljong for litt ekstra smak.

Ris og kylling serveres samtidig. Sett gjerne alt på kjøkkenbenken eller spisebordet slik at man kan forsyne seg direkte fra gryta og langpannen.

Vil du pynte litt kan du gjerne ha litt strimlet gressløk på si for å strø over.

Spis gjerne med pinner — det er gøy!

Så et lite ord om ananas. Kjøp en fersk en! Jeg bruker en liten ananas i oppskriften, men kjøp gjerne en stor. Det du har til overs oppbevarer du kjølig i en liten boks med lokk. Den kan spises som er eller drysses over yoghurt for eksempel. Så deilig!

Spicy kylling med ananas og paprika

Lyst på flere lettvinte middager? Sjekk ut disse:

Spicy kylling med ananas og paprika – 4-6 porsjoner

Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her. 

ingredienser
Marinade
  • 2 - 3 ss sambal oelek (chili paste)
  • 2 ss honning
  • 50 ml riseddik
  • 100 ml vann
  • 2 ss soyasaus
  • 3 ts maisenna
resterende ingredienser
  • ca. 600 g kyllingfilet av lår eller bryst
  • 1 ananas
  • 2- 3 paprika
  • 2 løk
fremgangsmåte

Ovn temp. 220° varmluft med grill

Lag marinaden. Rør sammen sambal oelek, honning, riseddik, vann og soyasaus i en kjele. Kok opp. Bland maisenna med et par spiseskjeer med vann og hell opp i marinaden. Kok opp igjen slik at det tykner. La marinaden avkjøle mens du forbereder resten.

Skjær ananasen i terninger.

Skjær løk og paprika i terninger.

Skjær kyllingen i terninger.

Bland ananas, løk, paprika og kyllingen med 2/3 av marinaden.

Fordel alt jevnt utover i en stor langpanne.

Spicy kylling med ananas og paprika

Sett i forvarmet ovn og stek 15-20 minutter til kyllingen er gjennomstekt og alt har fått litt farge.

Spicy kylling med ananas og paprika

Server direkte fra langpannen med  ris (gjerne brunris kokt i kyllingbuljong for eksempel).
Spicy kylling med ananas og paprika

Resten av marinaden som ikke ble brukt under stekingen kan serveres på si.

Spicy kylling med ananas og paprika

En rask, enkel og velsmakende middag – håper du liker den!

Kommentarer

  • Reply Anna 2. februar 2020

    Mm, det smakte veldig godt og var enkelt å lage. Men hva kan man bruke isteden for sambal oelek? Barna synes det var for sterkt. Kan man bruke ketjap manis eller noe annet med ikke så hot smak? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 6. februar 2020

      Hei Anna
      Jeg foreslår at du kutter ned på mengden sambal oelek 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »