Her har du en super middag for hverdagen – spicy kylling med paprika og ananas!!
Prinsippet er enkelt. Man lager en litt spicy marinade og blander med kylling, ananas, paprika og løk. Det hele fordeles i en stor langpanne, settes i ovnen (bruke varmluft + grillfunksjonen om du har det) og la det steke.
Ris kokes mens kyllingen står i ovnen. Bruk gjerne fullkornsris og kok den gjerne i kyllingbuljong for litt ekstra smak.
Ris og kylling serveres samtidig. Sett gjerne alt på kjøkkenbenken eller spisebordet slik at man kan forsyne seg direkte fra gryta og langpannen.
Vil du pynte litt kan du gjerne ha litt strimlet gressløk på si for å strø over.
Spis gjerne med pinner — det er gøy!
Så et lite ord om ananas. Kjøp en fersk en! Jeg bruker en liten ananas i oppskriften, men kjøp gjerne en stor. Det du har til overs oppbevarer du kjølig i en liten boks med lokk. Den kan spises som er eller drysses over yoghurt for eksempel. Så deilig!
Lyst på flere lettvinte middager? Sjekk ut disse:
- sprøstekt kjøttdeig med korianderris
- pastagrateng med blomkål og purre
- spaghetti carbonara
- frittata med spinat, tomater og ost
Spicy kylling med ananas og paprika – 4-6 porsjoner
Les om hvilken kylling du bør kjøpe for best dyrevelferd her.
Mm, det smakte veldig godt og var enkelt å lage. Men hva kan man bruke isteden for sambal oelek? Barna synes det var for sterkt. Kan man bruke ketjap manis eller noe annet med ikke så hot smak? 🙂
Hei Anna
Jeg foreslår at du kutter ned på mengden sambal oelek 🙂
hilsen
ina