Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli er en rask og smakfull middag som du kan diske opp med i hverdagen.
Lag gjerne peanøttsausen i forkant om du ønsker å spare litt tid, men selv uten å gjøre det får du denne middagen på bordet på en halvtime.
Vil du ha ekstra smakfull og saftig kylling kan du la kyllingen marinere i sausen natten over.
Og mens vi er inne på tema saftig kylling så er kyllinglår det beste kjøttet å bruke her. Kyllingbryst kan selvsagt også brukes og er også lettere å få tak men, gir et litt tørrere resultat (min mening).
Jeg har kombinert kyllingen med brokkoli i denne retten. Jeg bruker også stilken på brokkoli, men i stedet for å skjære den opp for seg selv lar jeg den være en del av buketten. Se første bildet i fremgangsmåten for å se hva jeg mener – synes det var litt vansklig å forklare her…
Brokkoli får også en aldri så liten marinade som den vendes i før den fordeles på et stekebrett. Neste steg er å tre kyllingen på pinner og legge de opp på brokkolien.
Det hele settes så i varm ovn og stekes en 10 minutters tid til kyllingen er gjennomstekt. Jeg anbefaler å sette stekebrettet i øvre halvdel av ovnen om du bruker varmluft med grillfunksjon. Det samme gjelder hvis du bruker over- og undervarme.
Kylling og brokkoli serveres så med ris, nudler eller naanbrød og med resten av peanøttsausen som tilbehør.
Det ser godt ut ikke sant?
Du finner en hel del gode kyllingretter her på bloggen – vil du lage noe raskt kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
- one pot estragon kylling
- superenkel rød currysuppe med kylling og masse grønnsaker
- spicy kylling med papriak og ananas
- enkel ovsnbakt kylling med chili og kokosmelk
Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli – 4 porsjoner
Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.