Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli (rask middag)

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli (rask middag)

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli er en rask og smakfull middag som du kan diske opp med i hverdagen.

Lag gjerne peanøttsausen i forkant om du ønsker å spare litt tid, men selv uten å gjøre det får du denne middagen på bordet på en halvtime.

Vil du ha ekstra smakfull og saftig kylling kan du la kyllingen marinere i sausen natten over.

Og mens vi er inne på tema saftig kylling så er kyllinglår det beste kjøttet å bruke her. Kyllingbryst kan selvsagt også brukes og er også lettere å få tak men, gir et litt tørrere resultat (min mening).

Jeg har kombinert kyllingen med brokkoli i denne retten. Jeg bruker også stilken på brokkoli, men i stedet for å skjære den opp for seg selv lar jeg den være en del av buketten. Se første bildet i fremgangsmåten for å se hva jeg mener – synes det var litt vansklig å forklare her…

Brokkoli får også en aldri så liten marinade som den vendes i før den fordeles på et stekebrett. Neste steg er å tre kyllingen på pinner og legge de opp på brokkolien.

Det hele settes så i varm ovn og stekes en 10 minutters tid til kyllingen er gjennomstekt. Jeg anbefaler å sette stekebrettet i øvre halvdel av ovnen om du bruker varmluft med grillfunksjon. Det samme gjelder hvis du bruker over- og undervarme.

Kylling og brokkoli serveres så med ris, nudler eller naanbrød og med resten av peanøttsausen som tilbehør.

Det ser godt ut ikke sant?

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli (rask middag)

Du finner en hel del gode kyllingretter her på bloggen – vil du lage noe raskt kan jeg også anbefale disse oppskriftene:

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli – 4 porsjoner

Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
  • 600g lårfilet av kylling uten skinn og ben
  • 150g ristede peanøtter
  • 100ml kokosmelk (+ 100ml for senere)
  • 1 ss thai fiskesaus
  • 1 rød chili, grovhakket
  • 1 ss limesaft (ca. 1/2 lime)
  • 25g fersk ingefær, skrelt og grovhakket
  • 1 ss brun farin (sukker)
  • ca. 600g brokkoli, i buketter med stilk (les innledning)
  • 4 ss olje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • flaksalt
fremgangsmåte

Ovn temp. 220°C – varmluft med grill, eller over- og undervarme

Lag peanøttsausen.

Ha peanøtter, kokosmelk, fiseksaus, limesaft, chili, ingefær og brun sukker i en food processor og kjør til du har en relativ tykk og litt grov saus.

Skjær kyllingkjøttet i jevnstore biter og bland med halvparten av peanøttsausen. La det marinere mens du lager forbereder brokkolien.

Skrell brokkoli stilken og fjern ev. blader. Del brokkolien i buketter samtidig som du skjærer nedover stilken (se bilde under).

På bildet vil du også se noen stilker av brokkolini som jeg hadde liggende og som jeg gjerne ville bruke opp.

Bland olje, sesamolje, ingefær og chili sammen til en marinade.

Legg brokkoli i en haug på et bakebrett og hell marinaden over. Bland godt og legg så brokkoli i ett lag på brettet.

Tre kyllingen på spidd og legg spiddene over brokkolien. Pass på å ikke sette kylling for tett på spiddet (da tar det fort lengre tid å steke).

Sett stekebrettet i ovnen og stek i 10-12 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli (rask middag)

Rør inn mer kokosmelk i resten av peanøttsausen for å gjøre den mer flytende og server den ved siden av kyllingen.

Kyllingsatay med peanøttsaus og brokkoli (rask middag)

Ris, nudler eller nanbrød er godt tilbehør ♥ Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »