Rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat

Rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat

En rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat er en oppskrift som kom sammen mens jeg lagde den.

Jeg hadde laks liggende som jeg ønsket å bruke og litt diverse grønnsaksrester. En paprika, en halv brokkoli og noen cherrytomater som hadde sett sine beste dager. Jeg hadde også en pose spinat til overs, som jeg skulle lage pesto av, men som nå ble brukt i curryen.

Det er alltid deilig (og nødvendig) å bruke opp diverse ingredienser som ikke er blitt brukt som tiltenkt eller som for en eller annen grunn er blitt liggende i grønnsaksskuffen.

Gjør som meg og bruk opp grønnsaker som du har liggende eller vil gjerne brukt opp. Det er lurt å bruk grønnsaker som ikke har så lang koketid. Og husk å sjekke frysen for ev. frosne grønnsaksrester (erter, bønner…).

Kokosmelk og currypaste er noe jeg alltid har for hånd slik at jeg raskt kan diske opp med en curry.

Dette er en litt sausete curry som jeg liker å servere med ris eller nudler. Legger du til litt ekstra kraft og kokosmelk (og tilpasser krydringen) kan du servere dette som en suppe. Kanskje med noe godt brød til.

Skal du servere ris eller nudler til så husk å tilberede disse parallelt med curryen slik at alt er ferdig samtidig.

Rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat (og tomater)

Er du glad i curry vil jeg anbefale å ta en titt på disse oppskriftene også:

Rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat (og tomater) – 4 porsjoner

ingredienser
  • 4 laksefileter uten skinn og ben
  • 3-4 ss rød currypaste
  • 2-3 ss olje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5-7 cherrytomater delt i to
  • 500ml fiskebuljong eller -kraft
  • 200-300 ml kokosmelk
  • 1 paprika i strimler
  • 1/2 brokkoli i buketter
  • 100-200g frisk spinat
  • lime
  • frisk koriander, litt grønn chili (valgfritt)
  • salt
fremgangsmåte

Bland 1 ss rød currypaste med 1 ss olje og pensle laksefiletene på begge sider med den.

Ha litt olje i en stekepanne og stek laksen (på begge sider) slik at den får litt stekeskorpe. Laksen skal ikke gjennomstekes.

Sett til side.

Ha mer olje i pannen og stek løken mør. Ha oppi hvitløk og tomatene og stek til tomatene begynner å bli litt myke.

Hell oppi fiskekraften (-buljongen) og rør inn kokosmelken. La det koke opp.

Sett ned varmen slik at curryen småkoker og tilsett brokkoli og paprika.

La det småkoke ett minutt eller to.

Ha oppi spinaten og bland det inni curryen slik at den visner i varmen.

Smak curryen og tilsett salt om nødvendig.

Legg laksefiletene på toppen og sett på lokk.

La det småkoke 2-3 minutter eller til laksen er nesten gjennomstekt.

Klem saften fra en halv lime over det hele og dryss litt finhakket frisk koriander og grønn chili (om du bruker) over fisken før servering.

Server med ris eller nudler.

Rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat (og tomater)

Så er det bare å håpe på at det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »