En rask laksecurry med paprika, brokkoli og spinat er en oppskrift som kom sammen mens jeg lagde den.
Jeg hadde laks liggende som jeg ønsket å bruke og litt diverse grønnsaksrester. En paprika, en halv brokkoli og noen cherrytomater som hadde sett sine beste dager. Jeg hadde også en pose spinat til overs, som jeg skulle lage pesto av, men som nå ble brukt i curryen.
Det er alltid deilig (og nødvendig) å bruke opp diverse ingredienser som ikke er blitt brukt som tiltenkt eller som for en eller annen grunn er blitt liggende i grønnsaksskuffen.
Gjør som meg og bruk opp grønnsaker som du har liggende eller vil gjerne brukt opp. Det er lurt å bruk grønnsaker som ikke har så lang koketid. Og husk å sjekke frysen for ev. frosne grønnsaksrester (erter, bønner…).
Kokosmelk og currypaste er noe jeg alltid har for hånd slik at jeg raskt kan diske opp med en curry.
Dette er en litt sausete curry som jeg liker å servere med ris eller nudler. Legger du til litt ekstra kraft og kokosmelk (og tilpasser krydringen) kan du servere dette som en suppe. Kanskje med noe godt brød til.
Skal du servere ris eller nudler til så husk å tilberede disse parallelt med curryen slik at alt er ferdig samtidig.
Er du glad i curry vil jeg anbefale å ta en titt på disse oppskriftene også:
- lun grønn kyllingcurry med poteter og grønt
- superenkel rød currysuppe med kyllingog masse grønnsaker
- grønnsakscurry med søt potet, spinat og linser
- fiskecurry med torsk
- kjøttboller i curry
- rask lammecurry med spinat