Ikke TACO men TAQUITOS! Noe nytt til tacokvelden…

Ikke taco men taquitos! Noe nytt til tacokvelden...

Ikke taco med TAQUITOS! Prøv noe nytt på tacokvelden da vel!

Disse er ikke bare supergode, de er også superenkle å lage. Og du trenger bare 4 ingredienser! Men la meg først forklare hva en taquito er.

En taquito er en meksikansk rett der små (gjerne mais) tortillas fylles med kylling eller kjøtt og ost før de rulles sammen til en stram pølse. De er da som oftest fritert, men kan også stekes i ovnen slik jeg har gjort her.

De serveres gjerne på et fat på toppen av hverandre med rømme, guacamole og salsa ved siden av (eller drysset over).

Hørtes ikke det godt ut???

Ja, er selvsagt svaret – og akkurat disse ble så godt mottatt at jeg tror jeg må lage flere varianter. Pønsker på en vegetarvariant med bønner og ost. Det må da smake magisk godt vel….

Som sagt så serveres dette med rømme, salsa og guacamole. Salsa kan du lage selv (sjekk ut denne oppskriften på salsa fresca) men det finnes enormt mange gode du kan kjøpe i butikken.

En god guacamole derimot kan du ikke kjøpe i butikken, og er også enkelt å lage selv. Følg denne oppskriften eller gjør en litt hurtig variant som jeg har gjort her (avbildet). Ha en avokado, et hvitløksfedd, en grønn chilli, en spiseskje rømme, frisk koriander fra en halv liten potte (ta med stilkene) og saften av en halv lime i en liten food processor og kjør til glatt. Smak til med salt og guacamole er ferdig! Dette kan du fint gjøre mens taquito er i ovnen…

Ikke taco men taquitos! – 12-15 taquitos

ingredienser
Taquito
  • 500g kokt eller stekt kyllingkjøtt
  • chipotle salsa*
  • revet ost
  • små mais tortillas
serveres med
  • guacamole**
  • salsa***
  • rømme
fremgangsmåte

* jeg brukte denne. Bruk gjerne en salsa som du liker, poenget er at den skal krydre kyllingen.

**lag din egen. Les fremgangsmåten i innledningen

***kjøp eller lag din egen – denne for eksempel. 

Ovn temp. 200°C.

Riv kyllingen i biter og bland med noen spiseskjeer chipotle salsa.

Ikke taco men taquitos!

Legg kylling og ost på en tortilla og rull sammen til en stram pølse.

Om du synes at de ikke holder formen kan du gjerne stikke en tannpirker gjennom de.

Ikke taco men taquitos!

Pensle taquitos med litt olivenolje og sett i varm ovn.

Stek i 10-15 minutter til de er gjennomvarme og har fått litt farge.

Ikke taco men taquitos!

Legg taquitos på et fat eller en tallerken og dryss med litt rømme, salsa og guacamole.

Ikke taco men taquitos!

Server mens det er varmt !

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »