
Bakt havregrøt med banan og bær er ikke bare en sunn start på dagen, det er SÅ enkelt å lage.
Jeg har laget en relativ stor porsjon her som er perfekt om dere er mange til frokost (eller færre, om det er noen som er veldig sultne om morgenen…). Det er enkelt å halvere oppskriften om det ikke er så mange som skal spise.
Har du godt modne bananer så er de supre å bruke her. De gir både smak og sødme til retten.
Jeg har brukt friske bær, men det er ingenting i veien for å bruke frosne om det er det du har. Dette er også en ypperlig anledning til å bruke opp disse halvfulle poser med frosne bær som jeg vet de fleste av oss har liggende i frysen…
For å gi grøten litt mer sødme i tillegg til bananene, har jeg brukt honning. Honning kan byttes ut med lønnesirup om du foretrekker det. Det kan også byttes ut med sukker om du ønsker. Personlig hadde jeg da gått med brunt sukker.
Nøtter finner du også oppi denne digge frokosten. Her står du også helt fritt til å velge type nøtt eller om du vil bruke nøtter i det hele tatt. Ja, og frø! Jeg elsker frø i havregrøt og har i tillegg til chiafrø også hatt oppi sesamfrø og gresskarkjerner. Her igjen så kan du gjerne bruke opp de siste slantene av nøtter og frø som du ev. har liggende.
Når havregrøten er stekt liker jeg å toppe med enda mer bær og her er det best å bruke friske. Så er det rett på bordet slik at det kan spises mens det fortsatt er varmt eller i hvert fall lunkent.
Server gjerne med yoghurt! Jeg hadde bare yoghurt naturell, men pfiffet den litt opp med litt appelsinskall og honning. Vaniljeyoghurt hadde også vært digg til!

Har du lyst på flere gode tips til frokost så anbefaler jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:
Veldig godt! Anbefaler å ha i litt bakepulver for bedre konsistens.