Bakt havregrøt med bær og banan – den beste frokosten!

Bakt havregrøt med bær og banan - den beste frokosten!

Bakt havregrøt med banan og bær er ikke bare en sunn start på dagen, det er SÅ enkelt å lage.

Jeg har laget en relativ stor porsjon her som er perfekt om dere er mange til frokost (eller færre, om det er noen som er veldig sultne om morgenen…). Det er enkelt å halvere oppskriften om det ikke er så mange som skal spise.

Har du godt modne bananer så er de supre å bruke her. De gir både smak og sødme til retten.

Jeg har brukt friske bær, men det er ingenting i veien for å bruke frosne om det er det du har. Dette er også en ypperlig anledning til å bruke opp disse halvfulle poser med frosne bær som jeg vet de fleste av oss har liggende i frysen…

For å gi grøten litt mer sødme i tillegg til bananene, har jeg brukt honning. Honning kan byttes ut med lønnesirup om du foretrekker det. Det kan også byttes ut med sukker om du ønsker. Personlig hadde jeg da gått med brunt sukker.

Nøtter finner du også oppi denne digge frokosten. Her står du også helt fritt til å velge type nøtt eller om du vil bruke nøtter i det hele tatt. Ja, og frø! Jeg elsker frø i havregrøt og har i tillegg til chiafrø også hatt oppi sesamfrø og gresskarkjerner. Her igjen så kan du gjerne bruke opp de siste slantene av nøtter og frø som du ev. har liggende.

Når havregrøten er stekt liker jeg å toppe med enda mer bær og her er det best å bruke friske. Så er det rett på bordet slik at det kan spises mens det fortsatt er varmt eller i hvert fall lunkent.

Server gjerne med yoghurt! Jeg hadde bare yoghurt naturell, men pfiffet den litt opp med litt appelsinskall og honning. Vaniljeyoghurt hadde også vært digg til!

Bakt havregrøt med bær og banan - den beste frokosten!

Har du lyst på flere gode tips til frokost så anbefaler jeg at du tar en titt på disse oppskriftene også:

Bakt havregrøt med bær og banan – den beste frokosten – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 2 modne bananer
  • 150g lettkokt havregryn
  • 2 ss chiafrø
  • 500ml melk*
  • 2-3 ss honning
  • ca. 200g bær
  • 100g nøtter og frø (se innledning)
  • skall av 1 appelsin
  • en god håndfull kokosflak
  • honning
fremgangsmåte

*kan erstattes med havremelk eller mandelmelk om ønsket

Ovn temp. 180°C

En ildfast form, ca. 20x30cm

Mos bananene i formen. Tilsett havregryn, chiafrø,

melk og honning og rør godt sammen.

Tilsett nøtter og frø, bær (skjær gjerne større bær i mindre biter) og appelsinskall og rør sammen.

Jeg glemte å røre inn koksflak i forrige steg, så jeg rørte de inn til slutt.

Om du ikke har kokosflak kan du også bruke kokosmasse, eller sløyfe det helt.

Sett formen i varm ovn og stek i ca. 20 minutter til den er gyllen.

Jeg liker å toppe med mer friske bær på dette stadiet.

Små bær beholder jeg hele, store bær som for eksempel jordbær skjærer jeg i skiver.

Bakt havregrøt serverer jeg her med yoghurt naturell rørt med litt appelsinskall.

Server gjerne honning ved siden av også for de som vil ha det litt søtere.

Bakt havregrøt med bær og banan - den beste frokosten!

Det er aller best å servere dette mens det fortsatt er varmt/lunkent.

Skulle du mot formodning ha rester, kan du oppbevare det kjølig. Spis kaldt, eller varm det raskt opp igjen i ovnen.

Bakt havregrøt med bær og banan - den beste frokosten!

God frokost!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »