Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter

Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter

Har du et brød til overs, kan du lage verdens beste hvitløksbrød.

Du kan selvsagt bake et brød til dette formålet også – et eltefritt brød er alltid det enkleste og beste og du kan finne oppskrift på brødet her. Det er et speltbrød, men du kan selvsagt lage hvitløksbrød av de fleste oppskriftene på eltefritt brød som du kan finne her på bloggen. Klikk her for å se alle oppskriftene.

Oppskriften på hvitløksbrød og annen eltefri bakst finner du også i boken min Eltefri bakst. Boken kan du få kjøpt i bokhandel eller direkte fra forlaget. (kjøper du fra bokhandel får du best pris ved å bruke klikk og hent funksjonen)

Om du ønsker å lese om hvorfor det er en god idé å bake eltefritt har jeg skrevet litt om det i ett blogginnlegg som du kan finne her.

eltefri bakst

Er du interessert i å lese mer om boken, lese mer om hva andre synes om boken eller til og med kjøpe den direkte fra forlaget, kan du klikke her.

Men, tilbake til dette hvitløksbrødet som du skal lage :).

Etter at du har kjøpt eller bakt brød er det ikke annet å gjøre enn å lage hvitløkssmøret og finne frem en god og skarp brødkniv.

Deretter skjærer du brødet i ruter så langt ned til bunnen som du tørr, uten å skjære gjennom.

Så er det bare å bruke litt tid på å fordele smøret og osten godt ned i alle krinkler og kroker. Og vær raus. Det kan aldri bli for mye hvitløkssmør eller ost.

Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter

Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter – 1 brød

ps. få med deg tre gode tips helt i slutten av oppskriften.

ingredienser
  • 1 brød
  • 100g smør eller margarin, smeltet
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 ss frisk persille, finhakket
  • salt og pepper
  • 200g revet ost
  • 3-4 vårløk i fine skiver
fremgangsmåte

Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter

Ovn temp 200°C

Bruk en god skarp kniv til å skjære brødet i ruter. Skjær så langt ned til bunnen av brødet som du kan, uten å skjære gjennom.

Bland smeltet smør eller margarin med hvitløk og persille. Smak til med salt og pepper.

Bruk en pensel til å fordele hvitløksmøret i godt ned i rutene. Dytt ost og vårløk ned i rutene.

Pakk brødet godt inn i aluminiumsfolie og sett det i ovnen. Stek i 30 minutter.

Ta folien av brødet og sett det tilbake i ovnen i 10 minutter eller til det er sprøtt og gyllent.

La brødet avkjøle noe før servering.

Utrolig enkel HVITLØKSBRØD med ost og urter

Tips #1

Det ustekte hvitløksbrødet kan oppbevares kjølig inn til du skal steke den. Brødet er altså ypperlig å ta med seg på fest, og kan stekes der og da.

Tips #2

Om du ikke har et helt brød, er det ikke noe problem å lage hvitløksbrød med rester.

Rut opp det du har av brød og følg oppskriften som normalt. Mindre stykker brød vil kreve mindre tid i ovnen – dette må du bare se an. Men dette er en fin måte å bruke og friske opp diverse brødrester.

Tips #3

Har du hvitløksbrød til overs, kan det pakkes inn i folie (spar på den du brukte tidligere) og varmes opp dagen etter Smaker like godt, om ikke bedre.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »