En super digg sommersalat med pasta og kikerter har allerede slått an!
Smaksprøver er fordelt blant familiemedlemmer og naboer (ja, jeg snakker om dere på Bolina, mine damer) og tilbakemeldingene er gode. Typ ‘sykt godt’ og ‘når kommer oppskriften?’… Og det er jo alltid hyggelig å høre 🙂
Hva som gjør salaten sykt god er vanskelig å si. Kanskje det er balansen mellom grønnsaker og pastaen (ikke for mye pasta altså). Eller kanskje det er kombinasjon av grønnsakene – noen milde (paprika, agurk, gulrøtter) og noen med masse smak (reddik, ruccola).
Eller kanskje det er kombinasjonen av kikerter – noen ustekte og noen sprøstekte med krydder.
Eller kanskje det er vinaigretten som er en enkel blanding av sitron, olje og sennep.
Kanskje det rett og slett bare en god kombinasjon av alt. Salaten kan i hvert fall anbefales på det sterkeste. En frisk salat som tilfeldigvis også har litt pasta oppi.
Og du, er du glad i salater, så finner du mange forskjellige her på bloggen. Ta en titt på alle her, eller ta en titt på disse som for tiden er mine favoritter:
Kok pastaen etter pakkens anvisning. Skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og la de renne godt av.
Hell laken av kikertene, skyll i kaldt vann og la de renne godt av. Sprøstek halvparten.
Har du en Airfryer kan du bruke den til å sprøsteke de. Alternativt steker du de i ovnen.
Sett ovnen på 200°C. Hell kikertene på en bakeplate og sett i varm ovn. Stek i 30 minutter.
Rør sammen olivenolje med litt salt, pepper og røkt paprika (eller annen ønsket krydder) i en skål og hell de varme kikertene oppi. Vend kikertene i den krydrete oljen og hell de så tilbake på bakeplaten. Sett i varm ovn og stek i 10 minutter til. La de avkjøle.
Lag dressingen. Vask sitronen godt og riv skallet. Press juicen fra sitronen (du bør ha ca. 50ml) og bland finrevet skall og saft med olivenolje, sennep og honning. Smak til med salt og pepper.
Så begynner vi å blande.
Ha pasta, agurk, paprika, ustekte kikerter, reddik, gulrøtter og stangselleri i en bolle og hell over dressingen.
Bland.
Tilsett ruccola og vend inn i salaten.
(bruk gjerne en litt større bolle enn det jeg gjorde her….)
Smak gjerne til med litt mer salt og ev. litt pepper og hell salaten over i en serveringsskål eller fat.
Dryss sprøstekte kikerter over salaten. Om ikke du vil drysse alle, kan du servere resten i en skål ved siden av.
Og det var det – en super digg sommersalat med pasta og kikerter ♥
Jeg håper inderlig at det fristet nok til at du fikk lyst å lage den selv!