🌶️Spicy sylteagurker!🌶️

Sylteagurker er en ting, men SPICY sylteagurker, altså herreminhatt så godt!

Dette ble til ved en tilfeldighet. Eller det vil si, i sommer kjøpte jeg en stor sylteagurk (vakumpakket), importert fra USA selvsagt, som smakte sånn passe.Jeg ble litt skuffet over at den ikke var sprø nok eller hot nok for min smak.

Og siden vi er midt i agurksesongen, og jeg liker å sylte og ikke minst elsker sylteagurker, så var det bare å kaste seg rundt og prøve å lage min egen lille variant.

Og de ble så gode!

Tro meg, jeg er ikke en som er så veldig til å skryte, men disse agurkene spiser vi nå også som snacks og jeg har allerede syltet en ladning til. Jeg kan forresten anbefale å skjære agurkene på langs i båter nettopp for å kunne fiske de ut av glasset og spise de som snacks…

De går selvsagt også på brødskiva, på burgeren og nå også som tilbehør til div. grillmat. Altså, vi bare elsker de!

Her en liten filmsnutt som viser hvordan jeg lager de – se den under eller på Instagram her.

Glad i å sylte så finner du mange gode oppskrifter på bloggen. Disse for eksempel:

Spicy sylteagurker!

Fyller 3 sylteglass á 750ml.

ingredienser
  • ca. 20 små agurker (se bilde for referanse)
  • 1 liten potte dill
  • 2 chili i fine skiver
  • 8 hvitløksfedd i fine skiver
  • 1 ts hele pepperkorn
  • 1/2 ts chiliflak
laken
  • 1 1/2 liter vann
  • 400ml eddik (7%)
  • 6 ss sukker
  • 2 ss salt
  • saften av 4 lime
fremgangsmåte

Lag laken.

Kok opp vann, eddik, sukker, salt og limesaft i en kjele.

Hold varmt mens du tilbereder resten av ingrediensene.

Skrubb agurkene dine godt og skjær de i båter eller skiver – jeg anbefaler begge to!

Spicy, syltede agurker!

Tilbered alle aromatene og legg de på et fat.

Husk å skylle dillen….

Spicy sylteagurker!

Ha rene, steriliserte glass klare….

Spicy sylteagurker!

Ha agurk og aromater vekselvis i glassene.
Hell den varme laken over og sett på lokk.
La de avkjøle på benken før du oppbevarer de i kjøleskapet.
Smak først etter 24 timer, gjerne lengre.

Spicy sylteagurker kan du oppbevare et par ukers tid i kjøleskapet. Men, de blir fort spist opp før det….

Her er agurkene klare for å spises….

Spicy, syltede agurker!

Håper det smaker og at du også har funnet en ny favoritt sylteagurk!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »