Annapoteter – pommes Anna

Annapoteter - pommes Anna

Annapoteter – pommes Anna – er utrolig enkelt å lage og imponerer hver gang den settes på bordet.

Dette er ypperlig tilbehør til det meste og kan serveres rett fra ovnen, litt lunkent eller oppvarmet etter å ha blitt satt kjølig.

Har du en mandolin, så bruk gjerne den for å skjære potetene i skiver, bare husk å passe på fingrene. Etter å ha skjært fingrene mine mange nok ganger har jeg gått til innkjøp av en beakyttelseshanske (ligner på denne). Den kan virkelig anbefales!

Om du ikke skulle ha en mandolin, er det ikke noe problem å skjære potetene i skiver med en god og skarp kniv. Så er det bare å legge de lag på lag med litt smør og krydder innimellom og steke. Først på komfyren og så i ovnen.

Tålmodighet er kritisk her. Bruker du for høy varme vil potetene brenne og ikke være gjennomstekt. Bare la de ta den tiden de trenger altså.

Oppskriften er forresten hentet fra boken min Potetkokeboka. Om du ikke har den enda kan den kjøpes i bokhandel eller direkte fra forlaget. Klikk her for mer info om boken.

Potetkokeboka

Glad i poteter? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Annapoteter – pommes Anna

Print

Ovnstemperatur 180 °C

Nok til 6-8 porsjoner

Ingredienser

Skaler

1 ½ kg  kokefaste poteter, i tynne skiver

50g smør

salt ogpepper

frisk persille til pynt

Fremgangsmåte

1.Skrell potetene og skjær de i tynne skiver, gjerne med en mandolin, om du har.

2. Smelt 40g smør i en kjele.

3. Smelt resten av smøret i en stekepanne (cirka24 cm) som kan settes i stekeovnen. Det er en fordel at stekepannen din er«non-stick».

Annapoteter - pommes Anna

4. Fordel et lag med poteter i bunnen av stekepannen. Gjør deg litt flid, da dette er laget som vil synes når du serverer. Forsett å fordele potetene jevnt i pannen. Pensle med smøret fra kjelen og strø litt salt og pepper over det hele for hvert nye lag. Press gjerne ned potetene med håndflaten underveis, og pass på at du har jevnt med poteter i pannen.

Annapoteter - pommes Anna

 

5. Sett stekepannen på middels varme og stek i noen minutter. Rist forsiktig på pannen for å sjekke at potetene ikke sitter fast.

Annapoteter - pommes Anna

6. Ta stekepannen av platen og legg noen ekstra klatter med smør og gjerne litt salt og pepper på toppen. Dekk til stekepannen med lokk eller folie og sett i varm stekeovn. Stek i 20 minutter.

7. Ta av lokket og stek videre i cirka 25minutter. Sjekk om potetene er møre før du tar de ut av ovnen.

Annapoteter - pommes Anna

8. Legg en tallerken på toppen av potetene, og vend stekepannen og tallerken samtidig slik at potetene blir liggende med bunnen opp. Om du ikke er fornøyd med fargen på potetene,vender du potetene tilbake i stekepannen og setter stekeplaten på svak varme. Vær tålmodig og du vil belønnes med nydelig farge etter hvert.

Annapoteter - pommes Anna

9. Pynt gjerne med litt persille før servering

Notes

Tips

For mer smak kan du la det varme, smeltede smøret trekke med et par knuste hvitløksfedd og kvister med timian i noen minutter, før du pensler det på potetene.

Annapoteter - pommes Anna

Sjekk de fine lagene!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »