Poteter i form, så enkelt og så godt.
Poteter legges lagvis med løk, hvitløk, frisk timian, olivenolje og parmesan til du har fylt formen.
Hvor stor form du bruker er opp til deg. Jo bredere og lavere form du bruker, jo mindre steketid tar det. Min form her måler ca. 25x10cm er ca.7 cm høy og jeg pleier å kle den med bakepapir slik at den er lett å løfte ut og sette på et fat. Bruker du lavere og bredere form velger du kanskje bare å servere direkte fra formen.
Oppskriften er hentet fra boken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. I boken finner du 100 oppskrifter der poteten står i sentrum. Frister det med bok, kan du lese mer om den, ev. bestille den her. Du finner den også i de flest bokhandel.
Glad i poteter? Du finner mange gode oppskrifter med potet her på bloggen. Sjekk ut disse for eksempel:
- brennende kjærlighet – potetmos med bacon
- fløtegratinerte Hasselbackpoteter fra Potetkokeboka
- krydderpoteter med spinat, egg og chili – din nye middagsfavoritt
- nydelige, dillstuede poteter
Men nå til oppskriften . Slik lager du poteter i form!
PrintPoteter i form
4-6 porsjoner
Ingredienser
1 kg kokefaste poteter
1 løk, i fine skiver
1–2 hvitløksfedd, i fine skiver
Noen kvaster frisk timian
Olivenolje
20 g revet parmesan
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær potetene i tynne skiver med en mandolin, skarp kniv eller ostehøvel.
- Skjær løken og hvitløken i tynne skiver.
- Legg et lag med poteter i en smurt brødform. Pensle potetene med litt olivenolje og legg noen skiver løk og hvitløk, litt timian, parmesanost på toppen. Dryss på salt og pepper.
- Fortsett med å legge lag på lag med poteter, løk, urter, ost og krydder. Avslutt med noen fine potetskiver. Pensle toppen med litt olivenolje, kvern over litt salt og pepper, og pynt med en kvist timian.
- Sett formen i forvarmet ovn og stek i 60–90 minutter, avhengig av brødformens størrelse.
- Sjekk om potetene er ferdige ved å stikke en kniv eller pinne i dem – de skal være myke.
Notes
Tips: Bruk hvilken som helst ildfast form, og husk at steketiden vil variere med størrelsen på formen – en bredere eller lengre form vi gi færre lag, og dermed kortere steketid.