OVNSBAKT AUBERGINESALAT MED YOGHURTDRESSING

OVNSBAKT AUBERGINESALAT MED YOGHURTDRESSING

Ovnsbakt auberginesalat med yoghurtdressing

Dette er en av salatene jeg elsker å lage om og om igjen.

Kanskje er det fordi den er perfekt å servere med nystekt eltefritt brød. Brødet bruker du nemlig for å få med deg rester av dressingen som ligger på bunnen av denne salaten. En nydelig fetaostdressing smaksatt med hvitløk og som passer godt til de nydelige ovnsstekte grønnsakene som ligger oppå.

En nydelig rett i seg selv, med andre ord. Men om du vil, så er det heller ikke noe i veien for å servere for eksempel et godt stykke grillet kjøtt som tilbehør. Bare ikke glem brødet.

Et lite tips – om du heller ønsker en dressing som du kan helle over salaten, kan du tilsette vann til den har ønsket konsistens. Husk å smake til med salt og pepper.

Oppskriften på ovnsbakt auberginesalat med yoghurtdressing er hentet fra den nyeste boken min SKIKKELIG GODE SALATER og er en av 100 oppskrifter på salater som du kan lage året rundt. Denne salaten serverer jeg mest om høsten eller vinteren, men den kan likså godt serveres på våren og sommeren som tilbehør til grillmat for eksempel.

SKIKKELIG GODE SALATER

Boken finner du i bokhandel over hele lander og kan også bestilles direkte fra forlaget her.

Vil du lese mer om boken, har jeg skrevet litt mer om den her. Men lag denne salaten, den er skikkelig god!

Print

OVNSBAKT AUBERGINESALAT MED YOGHURTDRESSING

Ingredienser

Skaler

2 mellomstore auberginer, i store terninger

1 squash, skåret i store terninger

2 paprika, skåret i store biter

2 rødløk, i båter

200 g cherrytomater

4 ss olivenolje

1 ss spisskummen

salt og pepper

frisk persille

ristede pinjekjerner, pistasjnøtter og granateplekjerner til pynt (valgfritt)

Dressing:

10 hvitløkfedd

250 g fetaost

1 ½ dl gresk yoghurt

3 ss olivenolje

2 ss sitronsaft

salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Legg aubergine, squash, paprika, løk, cherrytomater og hvitløkfeddene til dressingen på et stort stekebrett. Ringle over olivenolje og dryss på krydder, salt og pepper. Bland godt med hendene.

2. Sett i varm ovn (200 °C) og stek i 20–30 minutter til grønnsakene er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. La grønnsakene avkjøles.

3. Lag dressingen. Kjør ovnsbakte hvitløkfedd, fetaost, yoghurt, olivenolje og sitronsaft glatt ved hjelp av en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med salt og pepper.

4. Fordel dressingen på et fat og topp med de ovnsbakte grønnsakene.

5. Topp med frisk persille, pinjekjerner, pistasjnøtter og granateplekjerner.

Ovnsbakt auberginesalat med yoghurtdressing

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »