TACOSALAT MED KJØTTDEIG

Tacosalat med kjøttdeig

Tacosalat med kjøttdeig

Taco er alltid en hit her i huset, men jeg liker litt variasjon. Derfor får du her tacosalat!

Et fint alternativ til tacos, fajitas eller nachos eller hva du nå enn liker å servere på tacokveldene. Her finner du kjente ingredienser og krydder, det er bare presentasjonen som er annerledes.

Og for all del, server gjerne noen varme og myke tortillas til, så kan den som vil fylle den med salat, rulle den sammen og spise med hendene.  

Alternativt kan du også servere varme ostequesadillas som tilbehør. Det blir aldri feil. Klikk her for oppskriften.

Tacosalat med kjøttdeig

Salaten er en av 100 oppskrifter som du finner i den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Her finner du salater som passer til alle årstider og til alle anledninger om du ønsker en enkel salat til matpakka eller en festsalat.

Boken finner du i bokhandel over hele landet, eller du kan bestille den direkte fra forlaget. På forlagets sin side kan du også bla i boken i tillegg til å lese vurderinger fra de som har kjøpt boken allerede. Klikk her.

SKIKKELIG GODE SALATER

TACOSALAT MED KJØTTDEIG


Print

4-6 porsjoner

Ingredienser

400 g kjøttdeig, gjerne økologisk 

1 ts malt spisskummen 

½ ts røkt paprika 

½ ts cayennepepper 

1 løk, finhakket 

4 hvitløkfedd, finhakket 

2 hjertesalat, i strimler 

200 g cherrytomater, skåret i to el. fire 

2 vårløk, i skiver 

2 avokado, i skiver 

1 boks (400 g) svarte bønner 

1 boks (400 g) mais 

syltede jalapeños, i skiver (valgfritt) 

gigantmais el. tortillachips 

Dressing: 

2 dl rømme 

3–4 ss salsa (styrke bestemmer du) 

2 ss limesaft 

salt 

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeigen i litt olivenolje på høy varme slik at den får litt farge. Krydre med spisskummen, paprika og cayennepepper mens kjøttet steker. Slå ned varmen når kjøttet er nesten gjennomstekt og tilsett løk og hvitløk. Stek et par minutter til, til løken er myk. Sett til side.  
  2. Hell av laken på bønner og mais, skyll og la dem renne godt av. 
  3. Lag dressingen. Bland sammen rømme, salsa og limesaft og smak til med salt.  
  4. Fordel salatingrediensene i en større bolle med lav kant. Strø over jalapeños og gigantmais eller knuste tortillachips.   
  5. Server med dressingen ved siden av. 
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »