
Tacosalat med kjøttdeig
Taco er alltid en hit her i huset, men jeg liker litt variasjon. Derfor får du her tacosalat!
Et fint alternativ til tacos, fajitas eller nachos eller hva du nå enn liker å servere på tacokveldene. Her finner du kjente ingredienser og krydder, det er bare presentasjonen som er annerledes.
Og for all del, server gjerne noen varme og myke tortillas til, så kan den som vil fylle den med salat, rulle den sammen og spise med hendene.
Alternativt kan du også servere varme ostequesadillas som tilbehør. Det blir aldri feil. Klikk her for oppskriften.

Salaten er en av 100 oppskrifter som du finner i den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER. Her finner du salater som passer til alle årstider og til alle anledninger om du ønsker en enkel salat til matpakka eller en festsalat.
Boken finner du i bokhandel over hele landet, eller du kan bestille den direkte fra forlaget. På forlagets sin side kan du også bla i boken i tillegg til å lese vurderinger fra de som har kjøpt boken allerede. Klikk her.
TACOSALAT MED KJØTTDEIG
4-6 porsjoner
Ingredienser
400 g kjøttdeig, gjerne økologisk
1 ts malt spisskummen
½ ts røkt paprika
½ ts cayennepepper
1 løk, finhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
2 hjertesalat, i strimler
200 g cherrytomater, skåret i to el. fire
2 vårløk, i skiver
2 avokado, i skiver
1 boks (400 g) svarte bønner
1 boks (400 g) mais
syltede jalapeños, i skiver (valgfritt)
gigantmais el. tortillachips
Dressing:
2 dl rømme
3–4 ss salsa (styrke bestemmer du)
2 ss limesaft
salt
Fremgangsmåte
- Stek kjøttdeigen i litt olivenolje på høy varme slik at den får litt farge. Krydre med spisskummen, paprika og cayennepepper mens kjøttet steker. Slå ned varmen når kjøttet er nesten gjennomstekt og tilsett løk og hvitløk. Stek et par minutter til, til løken er myk. Sett til side.
- Hell av laken på bønner og mais, skyll og la dem renne godt av.
- Lag dressingen. Bland sammen rømme, salsa og limesaft og smak til med salt.
- Fordel salatingrediensene i en større bolle med lav kant. Strø over jalapeños og gigantmais eller knuste tortillachips.
- Server med dressingen ved siden av.