Man tror man har så god tid, og så bam, så er det jul..
Neida, fullt så dramatisk er det ikke. Men, det er kjekt å ha en plan. Skal du diske opp med mange måltider i løpet av julen, er det for eksempel lurt å sette opp en meny (eller flere menyer om du skal stå for flere måltider over flere dager).
Sett opp en tidsplan med hva man skal lage når – for det er alltid mye som kan forberedes i forkant. Fordeler man ‘jobben’ over flere dager, blir det mindre stress.
Og jul skal ikke være stress. Fordel oppgaver blant familie eller venner om du kjenner det blir for mye. De fleste er bare glad til for å kunne bidra.
Og med mine ‘kloke ord’ så skal du her få enda flere juleoppskrifter til inspirasjon!
Kos deg i førjulstiden!
FLERE JULEOPPSKRIFTER
ASIATISK RIBBE
Dette liker jeg å diske opp med i god tid før julaften eller i romjula. En utrolig god ribbe servert i bao buns med hoisin saus og grønnsaker. Spises med hendene selvsagt!
JULESKINKE
Juleskinke er lett å lage, og så har du deilig pålegg hele julen lang.
ROASTBIFF
Smaker best servert med fløtegratinerte poteter og grønne bønner. Og er du heldig, har du til overs slik at du kan lage skikkelige gode juleblingser!
SOPP WELLINGTON
Ikke biff Wellington, men en vegetar variant med sopp. Et vegetarisk festmåltid!
TERRINE AV SVIN
Igjen, enkelt å lage og kjekt å kunne servere som en liten matbit før middag, som del av en buffé eller som kveldsmat.
FESTSALAT
Når du bare vil ha noe lett.. Server gjerne med eltefri focaccia!
ENKEL FORRETT
Disk opp med en enkel forrett med laks og avokado som vil garantert imponere!
JULETRE MED PESTO
Butterdeig og pesto er det du trenger for å lage juletre.
SJOKOLADEPEPPERKAKE
og marshmallow glasur er alltid en fin avslutning.