COWBOY-SALAT

Cowboy-salat

Cowboy-salat er allerede rukket å bli en favoritt selv om den først nå er å finne på bloggen.

Opprinnelig oppskrift er nemlig å finne i boken min SKIKKELIG GODE SALATER, men etter å ha delt litt filmer av hvordan man serverer salaten (klikk her for å se) og hvordan lett det er å lage salaten, så er det kjekt at flere kan få tilgang til oppskriften.

Når det er sagt, så vil jeg aller helst at flest mulig kjøper boken min 🙂 Men, kanskje det er denne salaten som gjør at flere overbevises om den. For boken er altså smekkfull med gode salater (100 stykker sånn cirka). Klikk her eller på bilde av boken for å bla i den, lese mer om den og eventuelt bestille den. (Du finner den forresten også i bokhandel om du foretrekker å bla i den for ordentlig..)

SKIKKELIG GODE SALATER

Men lag cowboy-salat først.

Og bare sånn at du vet, så er det to måter å spise denne salaten på.

  • servert i en salatskål med knuste tortilla chips på toppen
  • servert som dip (betinger at du skjærer alt smått)

Begge måter anbefales!!

COWBOY-SALAT

Print

Ingredienser

Skaler

SALATEN

1 romanosalat el. 2 hjertesalat, finhakket

2 bokser (à 400 g) svarte bønner i lake

1 stor boks (400 g) mais

1 ts spisskummen

¼ ts cayennepepper

150 g bacon

200 g tomater, i terninger

1 avokado, i terninger

1 rød paprika, i terninger

3 vårløk, i skiver

150 g revet ost (gjerne blanding cheddar/mozzarella)

2 grønne jalapeños, grovhakket (valgfritt)

frisk koriander til pynt

tortillachips

DRESSINGEN

1 liten potte frisk koriander 

½ dl limesaft 

1 dl olivenolje 

½ ts malt koriander 

1 ss honning 

1 ts chiliflak 

salt 

Fremgangsmåte

Hell laken av bønnene, skyll godt og la dem renne av.

Hell laken av maisen og ha den i en stekepanne. Stek med spisskummen og cayennepepper til den har fått litt farge. La den avkjøles.

Lag dressingen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du har en glatt dressing. Smak til med salt.

Bland salatingrediensene (med unntak av frisk koriander og tortillachips) med dressingen.

Legg salaten på et fat og fordel knuste tortillachips omkring. Server flere tortillachips i en skål ved siden av som tilbehør. Det er alltid noen som vil ha mer.

Notes

Salaten kan spises på to måter.

Servert i skåler med knuste tortilla chips på toppen eller som dip!

Hva tenker du – frister det med Cowboy-salat?

Lyst å servere noe godt til salaten? Lag quesadillas med ost og korianderpesto – oppskriften finner du her.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »