Skal du ha en enkel og ikke så altfor usunn snack – look no further! Enkelt å lage, ingen sukker (bortsett fra i syltetøyet) eller egg og gjort på en, to tre. I tillegg ble de godt motatt av de yngste her hjemme!
du trenger
4dl sammalt rug, grov
2dl hvetemel
225g mandler, hakket
1.5dl rapsolje
1.5dl lønnesirup
1ts salt
1/2ts kanel
syltetøy
Jeg har brukt aprikossyltetøy, bringebærsyltetøy, rabarbrasyltetøy med vanilje og hvitnectarin marmelade men bruk det du har for hånden.
ovn temp. 180C
Bland alle ingrediensene bortsett fra syltetøyet. Form deigen til små kuler og bruk fingeren til å lage en liten forsypning i midten for syltetøyet (se øverste bildet). Sett på en bakeplate dekket med bakepapir (cookiesene utvider seg ikke, så du kan sette de ganske tett) og fyll med ønsket syltetøy.
Sett i forvarmet stekeovn og bak til de er gyldenbrune, ca. 20 minutter. La de avkjøle helt på rist før du serverer de.
Takk for mange deilige oppskrifter!
Jeg prøvde disse deilige cookiene med syltetøy i går, og de var veldig gode, men også veldig søte! Er det noe man kan bytte ut lønnesirupen med som ikke er så søtt? Man må jo få det til å henge sammen…
Hei Katrine
Så hyggelig at du fant fram til denne oppskriften.
Det er en stund siden jeg lagde de sist, men du kunne prøve med honning. Det blir kanskje ikke mindre søtt, men det blir annerledes søtt om du skjønner hva jeg mener.
Syltetøyet kunne du sløyfe og heller ha en hasselnøtt, eller valnøtt i midten som pynt.
hilsen
ina
1000takk Tonje – det var veldig hyggelig å høre!!
Jeg må bare få berømme deg for en fantastisk blogg! Fine bilder, godt skrevet og ikke minst gir det meg vann i munnen av alle de gode oppskriftene 😀